Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Mer SSL-herr till supportrarna

26 omgångar har blivit 32 när årets SSL-herr startar under onsdagen. Det är nya derbygrupper som skapar fler matcher till publiken. – Kul med fler matcher. Det är därför jag spelar, säger Mattias Wallgren IBK Dalen.

Ikväll drar Svenska Superligan herr igång och en av flera nyheter i år är den utökade serien från 26 till 32 omgångar. Det är förbundsstyrelsen som inför i år tagit beslutet att införa derbygrupper för att utöka antalet matcher.

– Det innebär att utöver dubbelmöte med alla lag så delas SSL upp i två derbygrupper om sju lag, där alla spelar sex matcher till mot varandra inom derbygruppen, säger Svensk Innebandys tävlingschef Magnus Fantenberg till innebandy.se

 

De nya derbygrupperna är uppdelade geografisk i Norr och Syd

Derbygrupp Norr
Dalen
Team Thorengruppen
Falun
Karlstad
Sirius
Storvreta
AIK

Derbygrupp Söder
Linköping
Pixbo Wallenstam
Mullsjö
Warberg
Helsingborg
Växjö
Höllviken

 

– Det är en bra satsning med derbygrupper. Det är för att spela matcher som vi håller på. Uppdelningen norr och söder är en bra ekonomisk lösning även om det kanske inte är den mest sportsliga lösningen. Det är ett steg i rätt riktning och ska bli kul att spela fler matcher. För vår del är det ju även en extra chans att möta Thorengruppen i ett hett derby en extra gång, säger Mattias Wallgren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar