SSL-Dam

Skånes stolthet Malmö ska klara det svåra andra året

Malmö FBC går in på andra säsongen i SSL vilket kan bli tufft om man får tro målvakten Beverly Smedenäs. – Andra året blir svårare, många lag har koll på oss och vi måste fortsätta utvecklas, säger Beverly Smedenäs.

Hur har försäsongen varit?
– Inte så mycket innebandy utan mest fys. Först tränade vi gemensamt och sedan individuell innan vi gick in i hall den i augusti. Fysisk har det gått bra och alla har skött träningen bra. Jag tror vi är starka fysiskt. Innebandymässigt har det även där med träningsmatcher sett bra ut. Vi är på god väg åt rätt håll.

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
Målet är slutspel, men det andra året blir svårare då många har koll på oss. Vi definitivt ett lag att räkna med och försätter vi utvecklas, lyckas implementera våra nya spelidéer och håller motivationen upp så ska det gå vägen. Vi kommer spela ett aggressivt och tight försvar som är anpassat efter motståndet.
Cecilia Di Nardo som kommit in ny i laget kommer göra stor skillnad. Hon är en poängsprutare och kommer överraska positivt på inneandysverige. För min egen del satsar jag på att komma med på varje samling med landslaget och vara en matchvinnare i serien när det behövs.

 

Vilka vinner SM-guld och varför?
– IKSU. De är på pappret solklart bäst lag. Med så många svenska och internationella landslagspelare så vore det en flopp om de inte vann.

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Löpning – Ellen Rasmussen
Styrka – Therese Linde
Vem är bäst taktiskt?
Marlene Lennartsson
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Ellen Ramussen eller Marlene Lennartsson
Vem bidrar med extra glädje i laget?
Det är många!
Vem blir lagets överraskning?
Cecilia Di Nardo.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar