SSL-Herr

Statistik ska leda Warberg till slutspel

Laget från västkusten går in i årets säsong med större osäkerhet än tidigare gällande hur man mäter sig mot övriga lag. Warberg har dock stenkoll på sina egna siffor. – VI har satt målsättningar på statistik och har otroligt bra koll på allt vi gör. Våra tränare är exemplariska med det statistiska säger lagkapten Filip Stenmark.

Hur har försäsongen varit?
– Vi har lagt otroligt mycket krut på styrketräning gentemot tidigare år. Det kommer bli viktigt att vi är förberedda väl nu när det är flera omgångar. Vi springer i sanddynorna längst stränderna under sommaren och gör det bra. Kraven har höjt av oss själva men också från ledningen, allt för att höja lägstanivån i laget. Gällande innebandyspelet så har vi inte behövt lägga lika mycket fokus på att sätta grunder utan har fokuserat på det som inte fungerat. Tittar vi på förra säsongen så gjorde vi det bra i 5 mot 5 spel och tappade poäng eftersom vårt boxplay och powerplay inte fungerade. Vi har nu lagt en grund på hur vi vill att det ska se ut och det kommer göra att vi tar oss till en slutspelsplats.

 

Vad har ni för förväntningar på säsongen?
– De är helt ställda på oss själva. Jag som ny lagkapten ställer förväntningarna på mina spelare ett hela tiden, varje träning stämplar in och fokuserar på varje träning. Vi har inte råd med en träning i veckan som blir tafatt, det håller inte.

 

Vad har ni för målsättning?
– Målsättningar är baserat är statistiskt baserade på effektivitet och andra värden. Det bygger mycket inspirerat över hur de gör i NHL och där har våra tränare oerhört bra koll. Vi har satt mål både individuellt och mål för laget. Vi ska nå slutspel och där ska vi vinna varje minut.

 

Har du någon favoritmatch under året?
– För egen del ser jag fram emot att åka hem till Umeå. För laget är det alltid något extra västkustderby mot Pixbo som blir lite hetare än alla andra.

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Robin Westergren, han har tagit enorma steg på löpningen.
Vem är bäst taktiskt?
Jag själv, Filip Stenmark.
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Mattias Hasselström
Vem bidrar med extra glädje i laget?
Tjecken Tom Ondrusek som försöker prata svenska. Vi hade kräftskiva och försöke lära honom sånger och visor vilket var kul. Hasselström gillar också att pranka andra typ som att parkera bort bilar.
Vem blir lagets överraskning?
Anton Birgersson. Bara han vill så kan han bli jättebra. Jag ser en Rasmus Sundstedt i honom då har bågar och har ett fantastiskt skott.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar