SSL-Herr

Team Thorengruppen är redo för SSL

I årets säsong har vi ytterligare ett lag från Umeå, innebandyns huvudstad om vi får tro de själva. Team Thorengruppen ska nu slå sig in i högstaligan och gör det med hopp om en jämn serie. – För några år sedan har varit glapp mellan toppen och botten, men nu är serien jämn vilket gynnar oss, säger Mathias Hagert.

Hur har försäsongen varit?
– Den har varit väldigt bra och känslan är god inför premiären. Det har vairt många nya gubbar som jag fått lära känna som spelat i Thorengruppen i flera år och vi har haft en riktigt bra försäsong tillsammans Inneabandymässigt känns det som att vi är i fas. Uppe i norr spelar man mer matcher än jag tidigare varit van vid och vi har även spelat Scandic Cup med hela 5 matcher så klubba och boll har vi fått känna på mycket, säger Mathias Hagert.

 

Vad har du för förväntningar på säsongen?
– Jag tror att det kommer bli en tuff och jämn säsong. För var det alltid en splittring mallen toppen och botten men på senare år har det blivit en jämnare serie. Många matcher kommer säkerligen avgöras i slutskedena och där ska vi vara starka. Vår målsättning är att kämpa hårt och göra allt vad vi kan för att hänga kvar. Vi ska vara ett hårt kämpande gäng som försöker spela en snabb innebandy. Något jag har lagt märke till som jag innan trodde var en myt är Umeålagen är fysisk bra tränade och det är vi verkligen.

 

Vad vill du bidra med till laget?
– Jag hoppas att jag kan bidra med rutin och trygghet till laget. För några år sedan var det mer talang jag bidrog med men jag känner mig fortfarande fräsch och motiverad. Sen ser jag har verkligen fram emot att slåss mot de bästa igen.

 

Vilken match blir årets höjdpunkt?
– Derbyna mot Dalen vilket blir hela 3 matcher i år. Där är det bara tre poäng som gäller och för fansen blir det nog roliga matcher med bra tryck. Det blir säkerligen jämnt också vilket visat sig på försäsongen med varsin seger.

 

Vilka vinner SM-guld och varför?
– Falun känns väldigt starka och Linköping brukar ju få ihop det bra till slutspelet. Det är skillnad på slutspel och serieinnebandy. Jag tror även att Mullsjö kan utmana.

5 snabba
Vem är mest vältränad?
Linus Holmgren gällande kondition, född 1998 och han sprang ut bandet på JoJo-testet.
Vem är bäst taktiskt?
Det är nog jag själv, Mathias Hagert.
Vem kommer få flest utvisningsminuter?
Vi är ett snällt lag, men jag tror på Mattias Hedlund.
Vem är bidrar med extra glädje i laget?
Tobias Haraldsson. Följ honom på Instagram så förstår ni!
Vem blir lagets överraskning?
Adam Hansson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar