SSL-Dam

SSL-Dam Preview Täby FC

Täby FC fortsätter att utvecklas och avancerar i tabellen år för år. Förra säsongens 7:e plats lär överträffas i år och förbundskapten Andreas Lundmark tippar Täby som en potentiell utmanare till SM-guldet.

Huvudtränare: Lars Jedheim
Placering förra säsongen: 7:a
Viktiga nyförvärv: Moa Tschöp
Kännbara förluster:
Håll ögonen på: Jennifer Stålhult

Styrkor

Landslagsspelarna – Laget har flera landslagsspelare vilka kommer bidra med hög kvalitet och tempo i ett spännande Täby. Även Moa Tschöp kommer bli viktig.

Ledarstaben – De hyllas både intern och externt. Täbys ledarstab har god erfarenhet och kunskap vilket kommer bli nyttigt i slutspelet.

 

Svagheter

Slutspelsrutin – Täby åkte redan i kvartsfinal förra året och laget saknar slutspelsrutin för de stora matcherna. Även om de tar sig dit, så kan bristen på att inte ha varit där innan vara en stor svaghet mot mer rutinerat motstånd.

 

I bästa fall

Det blir Täbys i säsong, Emelie frisk spikar igen i målet och Täby lyckas skapa sig hemmafördel i slutspelet vilket banar väg för SM-final där allt kan hända, allt som blir ett SM-guld på hemmaplan i Stockholm.

 

I värsta fall

Det blir likt förra säsongen ett Täby som inte riktigt får ihop spelet, laget får kämpa sig till slutspelsplatsen där de åker direkt med 3-0 i matcher mot IKSU.

 

Stjärnan

Moa Tschöp – Lagets främsta nyförvärv från KAIS Mora får direkt ta på sig rollen som Täbys nya stjärna. Moa lär göra många poäng även i Täbys dress och kan bli avgörande för årets framgångar.

 

Truppen 2016/17

Målvakter
Emelie Frisk
Alexandra Durling

Utespelare
Sara Attermo
Louise Wickström
Elin Lundström
Erika Palmeby
Annelie Westén
Sofie Karlsson
Jennifer Stålhult
Malin Söderberg
Josefine Ulvhag
Geraldine Rossier
Matilda Sjödin
Elin Gillberg
Moa Tschöp
Micaela Sjöberg
Malin Eriksson
Therese Andersson
Jenny Gustafsson


Foto: Idrottsfoto

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar