SSL-Dam

SSL-Dam Preview FBC Uppsala

Innebandystaden Uppsala med FBC Uppsala som bästa lag på damsidan har ett spännande år framför sig. FBC Uppsala har en viss spelaromsättning i laget men förutsättningarna för en lyckad säsong är goda. Nya FIU Arena kommer påverka positivt.

Lag-FBC Uppsala

Huvudtränare: Marko Palosaari
Placering förra säsongen: 5:a
Viktiga nyförvärv: Ellinor Berling
Kännbara förluster: Madelen Jonsson
Håll ögonen på: Ellinor Berling

 

Styrkor

Rutin – Trots få säsonger i högstadivisionen har Uppsala god rutin och vet vad som krävs för att leverera. Femteplatsen från förra året kan mycket väl upprepas!

FIU Arena – Den nya innebandyarenan blir en styrka då varje träning och match nu har möjlighet att ha högre kvalitet. Förutsättningarna är helt enkelt bättre.

Svagheter

Spelaromsättning – 8 nya spelare i laget innebär många spelare som ska lära sig Uppsalas spelidé och komma in i laget vilket kommer ta ett tag.

 

I bästa fall

Nyförvärven kommer in i truppen på ett bra sätt och nya FIU Arena bjuder på mycket publik. Uppsala överträffar förra årets succésäsong går till semifinal.

I värsta fall

Det blir tufft för Uppsala och istället för att fokusera på ett slutspel så kommer laget att få kämpa för att knipa den sista 8:e platsen. En bra start på serien blir viktig och misslyckas de med det kan det bli tufft.

 

Stjärnan

Klara Molin – Många tror att Klara Molin är en kommande landslagsspelare även på A-lagsnivå och kan i år gripa tag i rollen som Uppsalas stjärna på allvar. Förhoppningsvis får vi se många mål och assist från Klaras klubba även i år.

 

Truppen 2016/17

Målvakter
Jennifer Gräll
Jeanette Gräll Caspersen

Utespelare
Matilda Andersson
Andrea Nilsson
Johanna Claesson
Frida Bäfve
Amanda Ahola
Anna Gertz
Maria Schoeps
Ellinor Berling
Linette Kouru
Agnes Wiklund
Johanna Stenberg
Alexandra Wallin Svensson
Klara Molin
Jenny Hallström
Evelina Sparf
Maja Brodin
Sofie Paulsson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar