SSL-Dam

SSL-Dam Preview Malmö FBC

Skånes stolthet går in i sin andra säsong i SSL med gott självförtroende från förra årets 9:e placering. Med mer SSL rutin och erfarenheten från U19 och A-landslag kommer Malmö helt klart vara med i striden om en slutspelsplats. Ska bli spännande att se vad nyförvärvet Di Nardo kan göra i SSL.

Huvudtränare: Mikael Jeppson
Placering förra säsongen: 9:a
Viktiga nyförvärv: Cecilia di Nardo
Kännbara förluster: Ellenor Wester
Håll ögonen på: Ellen Rasmussen

 

Styrkor

År 2 – Andra året i SSL och nu vet både föreningen och spelarna vad högsta serien innebär vilket skapar en trygghet och styrka jakten på en slutspelsplats.

Landslagsspelare – Många spelare med rutin från landslaget där nya danskan Di Nardo och svenska landslagsspelarna Rasmussen och Smedenäs tar med sig internationellt temp hem i klubblaget.

 

Svagheter

År 2 – Andra året i SSL kan också bli det svåra andraåret där den bristande SSL rutinen gör sig påmind. Dessutom har alla andra föreningar bättre koll på Malmö i år än i ifjol.

Sårbar – Skador på nyckelspelare som Rasmussen, Mårtensson eller Di Nardo gör Malmös poängproduktion sårbar. Är toppen på truppen för tunn?

I bästa fall

Malmö visar övriga Sverige att förra årets 9:e plats bara var börja och slutar högt upp i tabellen. Så högt att de för ett enklare motstånd i kvartsfinalen och tar sig ända till semifinal.

I värsta fall

Det andra året i SSL blir inte alls som Malmö tänkt sig. Övriga lag har bra koll på hur Malmö spelar och det är på gränsen att laget åker ur. Det ska väl i ärlighetens namn dock inte kunna gå så illa?

Stjärnan

Beverly Smedenäs – Målvakten Beverly närmar mig mer och mer en självklar plats i det svenska landslaget och kan i år bli Malmös stora stjärna med storspel mellan stolparna vilket är avgörande om Malmö ska nå en slutspelsplats.

Truppen

Målvakter
Johanna Olsson
Beverly Smedenäs

Utespelare
Emma Rantanen
Johanna Nilsson
Frida Mainz Ohlsson
Marlene Lennartsson
Cecilia Di Nardo
Emelie Rosenkvist
Ellen Rasmussen
Ella Hammer
Ellen Tillman
Josefin Lindström
Rebecca Mårtensson
Isabella Halling
Josefine Keller
Tanja Bühler
Therese Linde
Patricia Olsson
Jessica Jensen
Rebecka Lönnegren
Emma Torikka
Madeleine Karlsson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar