Foto: Bele Barkarbys hemsida
JAS

JAS-Guide: DJ grupp C & D

JAS-experten Rasmus Larsson, @JASbloggen går igenom samtliga JAS-grupper för HJ och DJ. Guiden innehåller spelare att hålla extra koll på samt tipp av poängliga och gruppvinnare. Här JAS DJ grupp C och D.

DJ-grupp C:

Virve Bjerkefeldt, Bele Barkarby IF – En tufft spelande back som är duktig i duellspelet. Löser situationer på planer på bra och enkla sätt och duktig på att sätta förstapassen.

Mathilda Jansson, Hagfors IF – Konkurrerar om titeln som en av Sveriges bästa 99:er. Otrolig hög kvalité i allt hon gör och är som bäst när det ska avgöras. Får en otrolig viktig roll i ett svagare Hagfors som nu kombinerar med Edebäck. Hur prioriteras hennes speltid kontra allsvenskan?

Sara Dahlström Karlstad IBF Ungdom – Stor rutin från både SDF-SM och SSL. En spelare som kliver in och levererar spets och kan avgöra matcher när det gäller.

Izabelle Rydell, Rönnby Västerås IBK Ungdom – En otroligt sevärd spelare. En enorm fart när hon trycker på och bollen allt som oftast under kontroll. Kan gå igenom försvar när hon startar långt bak i planen och uppe i offensiv zon kan hon vända och vrida tills lägena kommer.

Kajsa Edman Rydsjö, Karlstad IBF Ungdom – Placeringssäker och duktig på att läsa spelet. En av Sveriges mest lovande och fortsätter hon utvecklingen så är det en framtida stormålvakt.

Poängligavinnare: Frida Swahn, Karlstad IBF Ungdom

Spelare som kan överraska: Nora Höögh, Skogshalls IBK

Gruppvinnare: Bele Barkarby IF IBF

Utmanare: Skoghalls IBK

DJ-grupp D:

Philippa Blom, Nacka Wallenstam – Ung, men ack så talangfull. Vann den interna poängligan i JAS förra året, vilket inte är så konstigt när man ser henne spela. Otroligt duktig i den offensiva delen och har egenskaper som gör henne till matchvinnare. Både målskytt och framspelare!

Felicia Saving, Nacka Wallenstam – Slog igenom förra året. Kommer bli ännu bättre iår! Magisk med bollen, otroligt kylig och ett fint spelsinne. Med lite storlek, snabbhet och kraft så blir hon nästintill ostoppbar.

Madeleine Schedin, Nacka Wallenstam – En smart back som ofta spelar enkelt och resolut vilket gör henne otroligt nyttig. Har ett bra skott.

Amanda Svärd, Trosa Edanö – En snabb back som är duktig på att vinna boll och starta spelvändningar. Har en bra förmåga själv att kliva med bollen och är duktig i omställningsspelet.

Sara Götz, Huddinge IK – Besitter ett bra skott, där dragskottet kan vara det bästa. Uppfattar situationerna på planen bra och ofta väldigt snabbt vilket gör att hon blir otroligt nyttig i spelet.

Poängligavinnare: Elin Källström, Nykvarns IF

Spelare som kan överraska: Maja Wahlgren, Nykvarns IF

Gruppvinnare: Nacka Wallenstam IBK

Utmanare: Nykvarns IF

Läs JAS-bloggen här: http://jas-bloggen.ibnytt.se/

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar