Foto: 24kalmar.se
JAS

JAS-Guide: HJ grupp G & H

JAS-experten Rasmus Larsson, @JASbloggen går igenom samtliga JAS-grupper för HJ och DJ. Guiden innehåller spelare att hålla extra koll på samt tipp av poängliga och gruppvinnare. Här JAS HJ grupp G och H.

HJ-grupp G:

Simon Karlsson, Jönköpings IK – En riktigt tung pjäs som är otrolig svår att stoppa och som alltid levererar ett kopiöst arbete. Har gjort det såpass bra att han belönats med en plats i den Allsvenskan truppen och lär bli mer känd inom JAS-kretsar den kommande säsongen.

Filip Wiklund, Fagerhult Habo IBK – Liten och avig forward som bidrar som en positiv injektion till sitt lag. Snabb i handlederna och kan skapa oreda i offensiv zon.

Emil Nilsen, Jönköpings IK – Bollsäker back som alltid blir ett hot. Svår att läsa om det kommer en pass eller avslut. Vilas säkert några matcher i gruppen, men i ett eventuellt slutspel tar han en given plats.

Otto Weidman, Jönköpings IK – Kommentar överflödig. En av Sveriges bästa centrar i sin ålder, om inte den bästa. Utför alla moment på en hög kvalité och i bra fart och har passningsspelet som ett av sina bästa signum.

Axel Malmgren, Rydboholms SK – Kanske ett ”wildcard”, men som är otroligt duktig. Kan spela på de flesta positionerna, mycket tack vare hans fina lugn med bollen och passningsspelet. Avig i offensiv zon och svår att läsa av.

Poängligavinnare: Alexander Pernsteiner, Fagerhult Habo IBK

Spelare som kan överraska: Wille Knuthas, Hovslätts IK

Gruppvinnare: Jönköpings IK

Utmanare: Fagerhult Habo IBK

 

HJ-grupp H:

Adam Dahlqvist, Lindås IBK – Behöver ingen närmare presentation. Besitter en skön teknik och är otroligt avig och ”lång” i sina dragningar. Expert på straffar och ett spelsinne utan dess like.

Tom Carlsson, Pixbo Wallenstam IBF – Center som spås en lysande framtid och har fått vara med klubbens A-lag i Czech Open. Tvåvägslirare som är duktig på att agera spindel i nätet och jobba med mycket boll.

Philip Subiabre, Warberg IBF – En ”modern” back om man får kalla det så. Rörlig, duktig med boll och deltar gärna mycket i spelet.

Filip Kalentun, Lindås IBK – En fysiskt stark back som gör sig perfekt i seniorinnebandyn. Rejält spelsätt i allt han gör och kan få svåra saker att se lätta ut.

Joel Birgersson, Warberg IBF – Tagit kliv, men kommer bli ännu bättre. Bra räckvidd och jobbig att möta i styrspelet. Farlig när han kommer nära kassen och poängskörden lär visa detta.

Poängligavinnare: Max Källerteg, Lindås IBK

Spelare som kan överraska: Lucas Dahlström, Mölndals IBF

Gruppvinnare: Lindås IBK

Utmanare: Warberg IBF

Läs JAS-bloggen här: http://jas-bloggen.ibnytt.se/

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar