Foto: Linköping FBCs Hemsida
JAS

JAS-Guide: HJ grupp E & F

JAS-experten Rasmus Larsson, @JASbloggen går igenom samtliga JAS-grupper för HJ och DJ. Guiden innehåller spelare att hålla extra koll på samt tipp av poängliga och gruppvinnare. Här JAS HJ grupp E och F.

HJ-grupp E:
Filip Eriksson, IK Sirius IBK – Yngsta spelaren på den här listan, men ack så duktig. Slog igenom ordentligt förra året när han klev rakt in i JAS-laget och även spelade powerplay. Duktig målskytt, lite av en ”sniper” med fina handleder.

William Westerholm, Täby FC – En spelare med en hög lägstanivå som därmed förmodligen kommer spela Allsvenskan med Täby i år. Duktig åt båda håll och lär fortsätta ta kliv i år.

Simon Olofsson, Rasbo IK – En snabb och atletisk målvakt som jag kan blir riktigt, riktigt bra. Bli inte förvånad om Sirius/Storvreta rycker i honom inom något år eller två.

Mattias Jansson, IK Sirius IBK – En spelare med spetskvalitéer som nu har rutin från SSL en säsong. Bra teknik och ett härligt passningsspel.

Samuel Kihlström, Hässelby SK –  -En spelare som har det lilla extra. Spelsinnet är en av hans styrkor och kan beskrivas som en playmaker med en fin teknik.

Poängligavinnare: Michael Jansson, Rasbo IK

Spelare som kan överraska: Isak Bengtsson, Bele Barkarby IF

Gruppvinnare: Åkersberga IBF

Utmanare: Täby FC

 

HJ-grupp F:

William Westerdahl, FBC Linköping – En spelskicklig back som nu fått chansen att utvecklas i en mer ”proffsig” miljö. En ledartyp som fått chansen i klubbens A-lag under försäsongen och som hyllats. Gör debut i år?

Kevin Rigogiannis, Nykvarns IF Ungdom – Behöver ingen närmare presentation. En fröjd att se honom lira tillsammans med sin bror. Bra tempo, bra teknik och härliga kombinationer bjuds på man på.

Olle Abrahamsson, KFUM Norrköping – Kraftfull centertyp som har en förmåga att ofta spotta in poäng. Med sin radarpartner har man skördat fina framgångar och har även gjort succé i division 1 med Åby.

Lukas Svensson, Nykvarns IF Ungdom – En otroligt stark genombrottsback som gärna fyller på. Bra klipp i steget och en härlig blick för spelet vilket gör honom till ett fruktat offensivt vapen.

Andreas Blom, FBC Linköping – Ytterligare en spelare som fått chansen i klubbens A-lag under hösten här och gjort det bra. Bra rutin från seniorspel och fortsätter utvecklingskurvan blir han riktigt vass. U19-aktuell.

Poängligavinnare: Adam Wastesson, KFUM Norrköping

Spelare som kan överraska: Isak Badic, Ledbergs IF

Gruppvinnare: Nykvarns IF Ungdom

Utmanare: Linköping FBC

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar