Mullsjö AIS

Fortsatt full pott för Dalen

IBK Dalen tar sin tredje seger på tre omgångar efter dagens match mot Mullsjö AIS.

Med två spelade matcher i ryggen för både Dalen och Mullsjö spelades det under söndagen en match som på förhand spåddes att bli jämn med två defensivt skickliga lag.

I ett långt ifrån fullsatt men livligt nyhemshallen inleddes matchen med två avvaktande lag. Dalen tog sedan över den första perioden, mycket tack vare slarv av Mullsjö som tappade för många bollar i mittzon vilket resulterade i flera farliga lägen för Dalen som till slut gav utdelning då Jim Johansson som satte matchens första mål på skott långt utifrån. Det skapade positiv energi för Dalen som fortsatta spela stabilt defensivt utan att släppa till några farliga lägen för Mullsjö. Det stod sig till det var 2 minuter kvar av perioden då Mullsjö helt tog över och skapade sig en positiv känsla som visade sig viktig för den andra perioden.

Om den första perioden var Dalens så var den andra Mullsjös där laget spelade mer energi, utan slarv och till stor del styr matchen och skapar flera lägen. Framförallt förstafemman i Mullsjö med Gillek, Palmqvist och Tarenius skapar stor oro för Dalen.
Dalens försvarsspel lönar sig

Den tredje perioden inleddes likt den andra med ett aggressivare och offensivare Mullsjö. Dalens försvarsspel belönar sig dock och möjliggör kontringslägen där Jonas Svahn 3-6 mål både är snyggt och visar hur Dalen framförallt skapade lägen i matchen. Men Mullsjö gav sig inte och de sista 10 minuterna av matchen blev båda jämna och fyllda av målchanser åt båda lagen. Mullsjö närmade sig kvittering, mycket tack vara lagkapten David Gillek som återigen är Mulljös bästa spelare. Närmare än 5-6 kom dock inte Mullsjö och Dalen tar sin tredje seger på tre omgångar!