IK Sirius IBK

Kostov-Bredberg avgjorde sömnig match

Sömning match mellan IK Sirius-Team Thorengruppen vaknade till något i tredje perioden när Sirius la in en högre växel och vann rättvist 3-1.

Två lag som på förhand både har tippats i nedre delen av tabellen och inlett säsongen med 4 poäng vardera spelade under onsdagkvällen en sömning avvaktande match i IFU Arena inför…. åskådare

Varken Sirius och Team Thorengruppen bjöd på underhållning i inledningen av matchen med ett defensivt och väntande försvarsspel vid mittlinjen. Ett försvarspel som bjöd på stora ytor på kanterna som Team Thorengruppen kunde utnyttja, dock utan större framgång. I slutdelen av den första perioden tog dock Sirius över något spelmässigt och periodsiffrorna skrevs till 1-1.

Andra perioden inleddes något piggare av Sirius som har mer boll och skapar fler lägen, mycket tack vare ett slarvigt Team Thorengruppen som chansar och tappar boll i farliga lägen både offensivt och defensivt. Sirius lyckas dock inte utnyttja dessa misstag fullt ut och andra perioder blir mållös med skottstatistiken 11-3.

Mer fart i tredje

Tredje perioden blev lite mer underhållande i denna annars sömniga tillställning. Framförallt tack vare ett piggare och offensivare Sirius som skapade chans på chans utan riktig skärpa i de sista avsluten. Ett offensivare Sirius öppnade upp matcher mer. Tillslut fick laget utdelning, det genom Carl Kostov-Bredberg som med ett hårt gjorde 2-1 med 4 minuter kvar av matchen. Ett mål som var tillräckligt för seger då Team Thorengruppen trots en offensivt satsning inte lyckades kvittera utan istället utökade Sirus till både 3-1 och 4-1 i öppet mål.