Övrigt

IKSU enkelt vidare

Champions Cup igång på allvar när svenska IKSU klev in i turneringen och enkelt besegrade Schweiziska Piranha Chur!

IKSU, favoriter i alla sammanhang den här säsongen inledde kvartsfinalen mot Piranha Chur i överlägsen stil. Med stort bollinnehav och konstant offensivt tryck tog det långt tid innan Piranha ens hade första skottet mot mål. Det stora bollinnehavet gav utdelning tre gånger under den första perioden, två av dessa av Sofia Joelsson under matchens första 5 minuter vilket direkt satte standarden.

Andra perioden inleddes i samma anda som den första och IKSU kunde utöka sin ledning till 7-0 innan Piranha gjorde debut i målprotokollet. Detta efter en lyckosam timeout som helt klart lyfte Piranhas spel. Laget låg nu närmare IKSU i försvarsspelet och satsade mer offensivt än tidigare vilket gjorde att de kunde etablera någorlunda spel i offensiv zon. I samband med det slog även IKSU av på sitt tempo ställningen var 2-9 efter två spelade perioder.

Ett av Piranhas mål gjorde snyggt på straff

Tredje perioden blev en transportsträcka mot slutsignalen där Piranha Churs energiska hejaklack var de som imponerade mest. IKSU fortsatta äga boll och Piranha försökte jaga efter ytterligare reducering utan större framgång. Slutresultat 2-12.

För IKSUs del väntar nu semifinal imorgon lördag förmiddag mot finska laget Classic.