Allsvenskan

Full av beundran för Umeå City

Innan matchen Wibax Patriot-Umeå City pratade hemmalagets tränare Christer Nordqvist om en jämn och tuff match med vinst med uddamålet. En spådom som nästan infriades till 100% då matchen slutade 6-4. - Det blev ju som jag sa, jämnt, tufft och högt tempo och nästan uddamål, säger Christer.

Det blev vinst tillslut för Wibax Patriots från Piteå i allsvenskan norra över nykomlingen Umeå City. En vinst med 6-4 som tränare Christer Nordqvist summerar nöjd och imponerad.

– Det blev den jämna match som jag förutspådde. Första 5 minuterna är vi inte alls med då Umeå kommer ut riktigt bra i matchen innan vi får ordning på vårt spel. Detsamma sker i andra perioden då vi inte alls är med i starten. Där såg vi att de fick problem när vi pressade lite högre så inför tredje perioden gick vi ännu högre och det är en anledning till att vi avgör matchen, säger Christer till ibnytt.se

Varför vinner ni matchen? 

– Vi såg att deras backar blev osäkra när vi gick upp i pressen. De börjar slå bort bollar och vi kan vinna boll högre upp i planen och på så vis skapa fler lägen. Framförallt den andra halvan av matchen är jag nöjd med då vi kliver upp vilket ger utdelning. En annan anledning är att vi gör flera fina individuella prestationer.

Två mål av Joel Wadsten som gör en bra match. Hur är Joel som spelare?

– Joel är riktigt bra. Han tillför en dimension i vårt spel som vi inte hade förra året. Man skulle kunna säga att han är lite som Andrea Pirlo på innebandyplanen då han har grym blick för spelet, bestämmer tempot i matchen när han är inne och dessutom en väldigt bra lagspelare.

Vad tycker du om nykomlingen Umeå City?

– Jag är full av beundran. De tvekar inte utan kör på från start, täcker skott och ger varandra energi. Det var stundtals helt sanslöst vad de täckte vilket är kul att se. Det är det uppoffrande spelet vi vill ha och där har vi en bit kvar. Sen kom vi igång lite mer med fötterna i tredje och då är vi bättre men jag är imponerad av Umeå.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar