Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo plockade målvakten i förlängningen

Det blev ett jämnt västkustderby där med ett oavgjort resultat efter fullt tid. Extrapoängen gick till Warberg efter att Pixbo tagit ut målvakten och Mattias Kongstad gjort mål i öppen kasse. - Vi har bra självförtroende i 6 mot 5, säger Pixbos tränare Per Tjusberg.

Det blev ett jämnt västkustderby där Warberg stod som segrare vilket du kan läsa om här. Pixbo tränare Per Tjusberg var inte nöjd med hur laget uppträdde i den första perioden.

– Warberg straffar oss i första perioden. De är såhär bra och det är bra att serien är jämn så att vi får veta när vi spelar dåligt. Vi kladdar med bollen och är stillastående. Det är bra att Warberg gör mål och det hade blivit ännu värre för oss om de inte gjort det. Nu fanns det tid att rätta till spelet, säger Tjusberg till ibnytt.se.

Vad rättar ni till de sista 40 minuterna av matchen? 

– Det är viktigt med taktik för oss och att vi ska ha ordning på bollen. De får ju stå och mysa med bollen i första och det försöker vi rätta till.

Det gjorde också Pixbo och ställningen var 6-6 efter 60 spelade i minunder. I förlängningen togs målvakten ut i hopp om att vinna extrapoängen.

– Vi vet att vi garanterat har större chans att göra mål i en 6 mot 5. Det kvittar för oss just nu om Warberg tar en extra poäng. Vi har bra självförtoende i 6 mot 5 och ville gå för det.

Om vi ser på matchen i sin helhet. Är du nöjd?
– Det är bra att vi kan resa oss. Vi tuggar oss in i matchen och leder ju också ett tag. Men jag är lite beklämd över den kvalitet vi spelar med boll idag. Att vi vänder matchen kan vi ta med oss. Även kul med mer folk på läktaren (717 personer) även om jag inte tänker på det så mycket under match,

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar