Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Rudd kan missa VM

Alexander Rudd fick en smäll mot huvudet under söndagens match mot Mullsjö. En smäll som var så illa att Rudd fått en hjärnskakning och lämnar VM-lägret och eventuellt missar VM.

Alexander Rudd var med till VM-lägret i Visby men saknades under dagens rehabträning då han stannade på hotellrummet för att vila efter smällen mot huvudet från helgens match. Smällen som Rudd fick i matchen mot Mullsjö var så pass allvarlig att Rudd åtdragit sig en hjärnskakning och lämnar nu landslaget för att rehabilitera på hemmaplan i Uppsala.

– Det är svårt att bedöma graden på hjärnskakningen men det är omöjligt för honom att spela innebandy just nu. Han har drabbats av flera hjärnskakningar tidigare och vi tar inga risker. Spelarens fysiska hälsa kommer i första hand. Det viktigaste nu är att han får ta det lugnt och rehabiliteras. Det finns en hjärntrappa som ska följas och det gör han bäst i hemmamiljö, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara i ett pressmeddelande.

Alexander Rudds medverkar på VM är nu oklar.

– Det var en våldsam tackling Rudd fick och det finns en risk att han inte kan spela VM. Vi måste följa rehabiliteringen dagligen och se hur det går för honom. När vi ser åt vilket håll det lutar kan vi ta ett slutgiltigt beslut, säger Jan-Erik Vaara.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar