Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Osäkert för både Karlsson och Rudd

Både Anton Karlsson och Alexander Rudd fick förra veckan lämna VM-lägret för sina skador och det är osäkert om de följer med till VM i Riga.

Alexander Rudd lämnade VM-lägret i Visby förra veckan med hjärnskakning och Anton Karlsson medverkade bara en kortare stund på eftermiddagsträningen under onsdagen med klubba och boll innan det konstaterades att hans knäskada behövde undersökas. Besked väntas idag tisdag hur allvarligt det är och ibnytt.se har sökt Anton Karlsson utan att lyckas. Såhär sa Anton tidigare till corren.se

– Jag hoppas givetvis på det bästa. Men jag har inga förhoppningar alls egentligen. Man får ta det när man vet vad som gäller.

Idag tisdag görs en titthålsoperation och utfallet kan vara allvarligt.

– Vad jag fått höra är det antingen en meniskskada, en broskskada eller i värsta fall en korsbandsskada igen.

Enligt uppgifter till ibnytt.se är det Kasper Hedlund som ligger närmast till hands för att ersätta Karlsson.

Även Alexander Rudd lämnade VM-lägret med hjärnskakning och när ibnytt.se pratade med Rudd under måndagen såg det inte ljust ut och Rudd lät påtagligt trött och lätt besviken i telefonen.

– Det har blivit lite bättre och det kommer och går. Jag ligger mest i sängen och slår jag på TVn kan jag inte koncentrera mig och får huvudvärk, sa Rudd.

När ett beslut tas om medverkan i VM är ännu oklart.

– Det får läkarna svara på. Beslut kan tas när som, antingen nu ,snart eller senare.

Möjliga ersättare till Alexander Rudd kan vara flera men med på VM-lägret var även Henrik Stenberg som enligt uppgift ska vara det hetaste alternativet att ersätta Rudd.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar