Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

”Drömt om länge”

Ersättaren till Anton Karlsson i den svenska VM-truppen är klar. Det blir Mullsjös Kasper Hedlund som ersätter och gör VM-debut. - Känns sjukt kul, något man drömt om länge, säger Hedlund till ibnytt.se

Det blir som ibnytt.se skrev redan igår Kasper Hedlund som ersätter Anton Karlsson i den svenska VM-truppen. Kasper som spelar i Mullsjö AIS gör nu sitt första VM.

– Det känns sjukt kul. Jag förstod att jag var aktuellt om något skulle hända på backsidan och jag kände redan på Gotland att det gällde att vara förberedd om något skulle hända. Det är något man drömt om länge, ända sedan man såg VM-finalen i Globen 2006 har det varit ett mål att sträva mot. När man sedan kom med i landslagsverksamheten har det alltid varit självklart att man vill ta en VM-plats. Det är ju landslaget när det står på sin spets.

Vad förväntar du dig av VM? 

– Vi ska åka dit och ta tredje raka. För mig personligen blir det mycket nytt och en otrolig erfarenhet.  Jag ser fram emot att komma in i VM-bubblan och som ett lag ta det här guldet. Det kommer bli tufft. En öppningsmatch mot Lettland med tokiga fans kommer bli något att sätta tänderna i och det kommer bli stentufft. Vi kommer behöva prestera på max.

Vad vill du bidra med i VM-truppen? 

– Jag kommer bidra med allt jag kan oavsett vad det är. Jag ska göra mitt yttersta och kommer ta den rollen jag får och göra det fullt ut. Spelmässigt ska jag bidra med stabilt backspel med bra passningsspel och kommunikation. Jag kommer vilja spela så mycket som möjligt men oavsett om jag spelar eller sitter på bänken så kommer jag bidra fullt ut. Viktigast är att vi vinner och tar ett myt guld.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar