Endre IF

”Första segern på en bättre säsong”

Uppsala upp på slutspelsplats efter seger 3-2 borta mot Endre. - Det var en laginsats den här matchen, riktigt roligt säger Uppsalas tränare Marko Palosaari.

Säsongen har inte inletts exakt såsom som FBC Uppsala har önskat. Under fredagskvällen tog laget en meriterande 3-2 seger mot Endre och klättrar upp på slutspelsplats. En seger där Uppsala fick en kanonstart med 0-2 redan efter drygt 4 minuter. Endre kom ikapp efter 2 mål av Anna Moberg även om det ena målet kanske bör tillskrivas ett självmål. 2-3 gjordes sedan av Maja Brodin och trots 3 utvisningar på Frida Bäfve kom Endre aldrig ikapp vilket innebär seger, slutspelsplats och en glad Marko Palosaari.

– Det var en laginsats den här matchen, riktigt roligt. Vi visar upp bra energi idag, täcker skott och hjälper varandra till seger. Det har vi saknat lite på slutet när vi gått o poäng.

Hur skulle du beskriva matchen? 
– Vi spelar ganska bra och det är en öppen match. Vi får ju en smakstart med två mål tidigt och sen fortsätter vi spela bra i två perioder. Sen tar Endre över matchen i den sista perioden. Endre har den sista perioden men vi gör det bra i två och det räcker.

Varför vinner ni idag? 
– Som jag sa till tjejerna. Vi agerar som ett lag idag och det måste vi göra framöver också. Förhoppningsvis var det här första segern mot en bättre säsong.

Tre utvisningar för Frida Bäfve men 0 insläppta mål. Kändes det oroligt? 
– Vi har ju varit väldigt bra i boxplay på försäsongen och i inledningen av säsongen. Då hade vi ett antal utan at ha släppt in ett mål. Vi pratade om det i veckan om att tighta ihop i mitten och låta de skjuta utifrån och då tar Gräll de bollarna.

Det är ju en riktig resehelg för er. IKSU på söndag. Vad tror du om den matchen? 
– Såg att de gjorde 17 mål idag men vi hade ju 6-6 länge på försäsongen. De är helt klart favoriter men men får vi till en likvärdig prestation som idag så kommer vi störa de helt klart.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar