Foto: Elias Håkansson
FBC Kalmarsund DAM

Kalmarsund jagar första segern

Trots ledning med 4-1 efter två perioder senast mot Dalen blev det förlust efter förlängning för FBC Kalmarsund. Ikväll väntar Malmö FBC.

Efter två perioder mot Dalen såg det ut som att FBC Kalmarsund skulle ta den första historiska segern i SSL senaste omgången. Men hemmalaget Dalen lyckades vända underläge 1-4 till oavgjort och tog även extrapoängen i förlängningen. Ikväll väntar för Kalmarsunds del Malmö FBC på hemmaplan och uppladdningen har inte varit optimal med sjukdomar i laget.

– Kajsa Ek, Clara Larsson, Ellen Willsund och Danielle Warme var tillbaka och även om inte Josefine Bengtsson tränade under torsdagen kommer hon att vara med i matchtruppen, berättar tränaren Christoffer Souminen till 24kalmar.se

Saknas i Kalmarsund gör dock Annie Nilsson som på sina fyra matcher sedan comebacken gjort 1 mål och 1 assist.

Tappad ledning för Kalmarsund senast men tränare Souminen ser positivt på utvecklingen.

– Ju oftare vi hamnar i den sitsen ju snabbare lär vi oss att hantera den. Det handlar om att köra på utan att tänka för mycket. Det handlar om att fortsätta ha den energi som vi har haft i våra två senaste matcher. Vi stegrar hela tiden vår prestation både offensivt och defensivt, säger Souminen.

Även Malmö FBC ser fram emot fredagens drabbning mellan två lag som känner varandra väl.
– Ja vi har haft en massa härliga duster genom åren. Jag tror att vi kommer vara fokuserade på vårt eget spel, men förhoppningsvis blir det lite gnälligt också. Kalmarsund brukar ha några ess i rockärmen, så jag tror att det blir extra viktigt att vara noggrann på defensiva frislag och i special teams, säger Therese Linde till malmofbc.se 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar