Foto: Isabelle Rudman
FBC Kalmarsund DAM

Tre nya poäng för Malmö efter 2 boxplaymål

Ny stabil seger för Malmö FBC som klättrar till sjätte plats i tabellen. Tre mål från Ellen Rasmussen varav två i boxplay. - Vi har haft en problematik med det under säsongen men lyckats kväva den. Det är vi absolut inte nöjda med säger FBC Kalmarsunds tränare Christoffer Souminen.

Med bara två poäng så är varje match mot ett mittenlag viktigt för FBC Kalmarsund och hemmalaget stod emot bra i den första perioden trots tre mål för bortalaget Malmö FBC så gör Kalmarsund en bra period där laget klart är med i matchen.

– Förstaperioden har Kalmarsund greppet och mer boll men vi kämpar oss in i matchen och även om det står 3-0 i första så ska Kalmarsund ha cred, säger Ellen Rasmussen till TV4sport.

I den andra perioden ges hemmalaget möjlighet till reducering i powerplay men istället för 1-3 gör nämnda Ellen Rasmussen 0-4. Ett resultat som till viss del väckte energin i Kalmarsund som avslutar perioden i ett högre tempo med ett mer aggressivt försvarspel och lyfter bollar mot Johanna Olsson som än så länge håller nollan. Skottstatistiken i den andra perioden var 14-5 vilket påvisar den offensiva satsning som görs, dock utan effektivitet.

I slutet av den andra perioden för Kalmarsund på nytt ett powerplay och extra bra chans på reducering men historien upprepar sig och Ellen Rasmussen gör 0-5 redan efter 41 sekunder in i den tredje perioden och uppförsbacken var hög för hemmalaget.

– Vi har haft en problematik med det under säsongen men lyckats kväva den. Det är vi absolut inte nöjda med säger FBC Kalmarsunds tränare Christoffer Souminen till TV4sport angående 2 insläppta mål i powerplay.

Resterande del av den tredje perioden kontrollerar Malmö stabilt men Johanna Olsson får inte hålla nollan då Kalmarsund bäste spelare för dagen Josefin Bengtsson gör 1-5 vilket också blir slutresultatet. Tre mål alltså för Ellen Rasmussen för ett Malmö som verkar hittat rätt i spel och form.

– Det känns bra från hela laget. Vi är lite mer rutinerade än de. Det är deras första år och jag tycker vi är ett bättre lag. Vi gör det bra i special team vilket vi har tränat mycket på så det känns skönt. Två mål i numerärt underläge händer nog inte igen, säger Ellen Rasmussen.

Fortfarande ingen seger för Kalmarsund som har 7 poäng upp till fast mark.

– Vi är absolut inte nöjda med att göra 1 mål i den här matchen. Positionsspelet i det defensiva får vi titta på. Vi måste in och kriga och bli mer desperata framför mål. De sätter sina lägen och är mer effektiva. All cred till Malmö som vinner rättvist. För oss är det helt oviktigt att prata segrar. Vi pratar prestation och de sakerna vi vill genomföra i matcherna och gör vi det så kommer poängen, säger Christoffer Souminen.

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar