Herr-VM 2016

Lettland vill spela om medaljerna

Stor invigning för VM ikväll då hemmanationen Lettland ställs emot Sverige. Ett Lettland som kom femma i VM 2014 och nu vill spela om medaljerna. - Vårt mål är att ta oss till semifinal, säger tränare Grunckis Normunds till ibnytt.se

Hemmanation Lettland har laddat för VM i Riga i flera år och ikväll är det dags. Ett Lettland som laddat upp inför turneringen med segrar mot Danmark 4-1, Tyskland 7-3 och Norge 8-1. Den Lettiska coachen Grunckis Normunds har varit med länge i organisation kring Lettland och gjorde sitt första VM redan 1998 men har varit har varit borta som coach från 2009. Nu är han tillbaka i båset med ett lag som går för medalj.

– Vi vill spela för medaljerna. Vårt mål är att ta oss till semifinal, säger Normunds till ibnytt.se

Hur är känslan i laget? 
– Vi har en bra atmosfär i laget och det är första gången VM spelas här i Lettland. Det är inte bara ett stort event för oss som lag utan även för landet och innebandyfamiljen.

Hur har ni förberett er? 
– Vi har spelat många träningsmatcher, haft träningsläger och för min del så har det varit över 40 spelare att hålla extra koll på för att ta ut ett lag. Vi har spelat matcher mot länder som är nära vår ranking och efter dessa matcher vill vi nu ta nästa steg och börja vinna mot lag med bättre ranking.

Vilka är era styrkor och vem ska publiken hålla ett extra öga på? 
– Morics Krumins är försvaren som kan spela 1 mot 1 och även skapa målfarliga chanser. Andres Rajeckis är en centrerspelare med god kreativitet och har god fysisk styrka. Han kan verkligen neutralisera motståndarna.

Vad tror du om matchen mot Sverige? 
– Sverige är såklart stora favoriter men vi ska så upp och spela vårt spel även mot de. Sista 8 åren har vi bara mött Sverige två gånger vilket var 2008 och 2014 vilket är alldeles för lite. För att vi ska bli bättre måste vi möta bättre motstånd. Från den här första matchen mot Sverige under VM ska vi skapa oss självförtroende och skapa oss rätt förutsättningar för resterande matcher i gruppen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar