Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Stor glädje när Linköping vann

Det blev jämnt och tuff när Linköping vann och tog sig upp på säker mark. – Obeskrivlig känsla. Det var länge sen jag såg tjejerna i laget så här glada, sa Stina Sjögren till corren.se.

Linköping IBK tog en viktig seger under fredagskvällen hemma mot Karlstad och klättrar med den segern förbi Tyresö Trollbäcken i tabellen. Det blev en väldigt jämnt match där ett offensivt starkare Linköping kvitterade sent av Amanda Ljunggren i den andra perioden till 4-4. Matchens åttonde mål med hela 7 olika målskyttar. I den tredje perioden tog hemmalagen ledningen 5-4 genom Yamou Njai. En ledning som utökades sent till 6-4 återigen av Amanda Ljunggren vilket också blev slutresultatet. Förutom Amanda Ljunggren blev även Linköpings Stina Sjögren tvåmålsskytt.

– Jag har haft måltorka ett tag så det var skönt att det äntligen släppte.  Jag har känt av att det låst sig lite för självförtroendet men jag har tränat hårt för att det ska sitta igen, sa Sjögren till corren.se

Segern var Linköpings tredje för säsongen vilket gladde tränare Samuel Rosenkvist.

– Jag är glad för lagets skull att vi inte bara gör en bra prestation som vi har gjort många av på sistone. Utan att vi gör en bra prestation och vinner matchen tack vare det, säger Rosenkvist.

Glädjen över segern var tydlig och på söndag väntar match mot Dalen vilka bara har 1 poäng mer än Linköping.

– Resan dit kommer bli mycket enklare med den här matchen i bagaget. Det var som om frustrationen förlöstes hos alla nu, säger han.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar