Herr-VM 2016

Sundstedt byttes ut för att få in Enström

En delvis nöjd Jan-Erik Vaara summerar segern mot Lettland. - Vi har lite för stora kvalitetsmässigt brister för att kunna bra helt nöjda, säger Jan-Erik Vaara efter matchen.

Svenska seger i första gruppspelsmatchen mot Lettland med 7-2 och förbundskapten Jan-Erik Vaara var delvis nöjd.

– Det var en strålande publik det måste man säga. Vi har tvinga att göra ett riktigt uttag för den matchen för att kunna hålla någon form av resultatmässig nivå. Jag tycker att deras målvakt gör väldigt bra ifrån sig och vi borde nog kunnat gjort 5 mål till. Samtidigt gör Jonathan en riktigt bra match i vårt mål så då borde de kanske gjort en tre mål också, det hade varit mer normal då. Det var en härligt match på alla sätt och vis.

I processen mot en VM-final. Hur står sig den här matchen? Är du nöjd?  

– Inte riktigt. Vi har lite för stora kvalitetsmässiga brister för att kunna bra helt nöjda. Vi skapar ju nästan Lettlands samtliga mål med slarv med bollen så där är vi inte nöjda.

Rasmus Sundstedt byttes ut till tredje perioden. Skada eller varför? 

– Ingen skada. Vi ville göra några förändringar och sen ha in Enström i spel också tidigt i turneringen.

Vad har du att säga om Lettland? 

– Det var fantastiskt att spela här i Arena Riga. Den här miljön och stämningen gav oss energi och vi är några med förutsättningarna. Lettiska laget var bättre än vi trodde. Vi har sett de spela innan men detta var det bästa de spelat mot oss

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar