Foto: Hasse Klang
Allsvenskan

”VM är något man drömmer om”

Till vardags spelar Markus Lindgjerdet i Örebro Innebandy i Allsvenskan Södra. Ikväll mot Tjeckien gör Markus Lindgjerdet VM-debut för sitt Norge. - Att få representera sitt land är något man älskar, säger Lindgjerdet.

Örebro Innebandys Markus Lindgjerdet är på plats i Riga för att representera sitt Norge i den tuffa grupp B med Sverige, Lettland och Tjeckien. För Lindgjerdet som på de inledande 10 omgångarna i Allsvenskan Södra gjort 8 mål och 10 assist är det en dröm som nu går i uppfyllelse.

– Det är något jag drömt om. Att få representera sitt land i ett VM är speciellt och något man älskar. Det har varit ett långsiktigt mål sedan jag åkte och min bror åkte på en provträning för 1,5 år sedan att komma med i truppen. Vi satte upp målet och jobbat hårt för att komma med. Nu ska jag verkligen ta vara på chansen och göra mitt yttersta på planen.

Vilken roll har du i landslaget? 
– Det blir en lite annorlunda roll än i Örebro. I Örebro är det mer en balansroll och gör jag mål eller assist så är det en bonus. Men det är tydligt att vår femma ska gå bra. I Norge vill de nog ha mig mer som en sniper utan att jag kan påstå att jag är en jättebra målskytt. Det blir lite annorlunda men det är bra för min utveckling och jag har siktat in målskyttet.

Vad säger du om det norska landslaget? 
– Ser man till den senaste turneringen som vi spelade så är det framförallt att vi har en spännande och ung trupp som tränarna jobbar med. Som lag är vi starka med bra kemi i truppen och väldigt god moral. På planen har vi fortfarande många som har mycket kvar att lära men också en del rutinerade spelare som varit i Sverige och spelat såsom Ketil och Gidske. Vi har ju även de norska inhemska spelarna som Olle Mossin, Thomas Straete, Lars Erik, Sindre Bjerknes som spetsar till det. Men många av de norska spelarna skulle behöva komma över till Sverige för att ta ett steg till.

Vem i Norge vill du lyfta fram för publiken? 
– Ketil Kronberg såklart. På planen med allt en innebandyspelare behöver men minst lika viktig utanför. Han har en aura runt sig som ger trygghet. Han var väldigt välkomnande när jag kom med i laget och på planen är han ju en kapten med råge, jag skulle säga definitionen av vad en kapten ska vara.

Hur ser du på turneringen och era chanser? 
– Vi har tidigare gjort väldigt bra matchen mot Tjeckien och jag tror vi kan ha chans att slå de. Lettland fick vi ju en riktig käftsmäll senast (förlust 8-1) men då hade vi inte rätt förutsättningar och de kan vi slå. Det handlar om att inte göra de misstagen vi gjorde som pass i blindo i mitten. Matchen mot Sverige blir ju såklart svår men skrällar han hänt i idrotten förr. Sverige skulle kunna ta lite lätt på uppgiften. Får vår det handlar det om att njuta av att få spela mot de bästa i världen i kombination med att prestera. Jag vill visa vad jag kan och spela bra innebandy.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar