Foto: IFF
Herr-VM 2016

Ha roligt och njuta av matchen i fokus för Tyskland

Att möta Sverige för blir en häftigt upplevelse för flera av de unga tyska spelarna. - Det är en ypperlig möjlighet för våra unga spelare, säger Tysklands tränare Coppe.

Med mål i sista sekunden mot USA tog sig Tyskland vidare till kvartsfinal mot Sverige. Ett Tyskland med flera unga spelare med stor utvecklingspotential. Något Ramon Ibold som avgjorde i den sista sekunder i åttondelsfinalen mot USA lyfter fram som en styrka

– En av våra största styrkor är att vi är ett tung lag. Många nya spelare med stor potential men också första gången de är i den turneringen. Men jag tror detta är bra för de kommande åren, säger Ibold.

Även tränare Amos Coppe är lyfter fram det unga laget.

– Vi har många unga spelare som har utvecklats bra under VM. Vi visste på förhand att vi inte kan mäta oss med de bästa men utvecklingen på de unga spelarna är det viktiga i den här turneringen och vi har nått kvartsfinal vilket var målet från början, säger Coppe

Tyskland är några nivåer sämre än Sverige vilket de är medvetna om.

– Jag hoppas att vi kan njuta av spelet. Det kommer bli tufft men jag hoppas att vi kan ha kul och fortfarande ta några steg framåt och fortsätta lära oss. Det är en fantastisk möjlighet för oss att möta Sverige. Det är en ypperlig möjlighet för våra unga spelare, vi såg i matchen mot både Finland och Schweiz att vi kan spela bra och utvecklas i de matcherna och var mycket glada i hur vi klarade av att spela.

Hur ska ni spela mot Sverige? 
– Vårt spel som vi spelar är inget vi ändrar så mycket. Vi kommer spela som tidigare och inte pressa de så högt utan fortsätta med fokuserade spel.

Även Ramon Ibold är vet om att det är försvarspelet som blir det viktiga.

– Vi har förberett oss väl. Det kommer bli tufft men vi ska göra vårt bästa. Sverige kommer hålla i spelet och vi måste försvara oss väl och fokusera på våra kontringar. Men jag tror att inget är omöjligt och gör vi det riktigt bra har vi en chans, säger Ibold.

För den svenska publiken kan det vara extra intressant att hålla extra koll på nr 14 Sebastian Herrmann som spelar i Arlanda IBK och nr 17 Julian Nihlen i SSL-laget Höllviken IBK.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar