Karlstad IBF

Ny 7-6 seger för Karlstad mot Team Thorengruppen

Karlstad och Team Thorengruppen möttes i premiären av årets SSL och då hade Karlstad en klar ledning inför den tredje perioden men tappade och vann 7-6 efter förlängning. I dagens match upprepades resultatet.

Seger för Karlstad med 7-6 i premiäromgången mot Team Thorengruppen. När lagen möttes igen i Umeå upprepades historien.

Karlstad fick en kanonstart när Adam Colling redan efter 8 sekunder ger Karlstad ledningen och tre minuter utökas den till 0-2 genom Kevin Björkström. Det märktes inledningsvis av matchen att Team Thorengruppen saknade flera betydande spelare och den första perioden är till stor del Karlstads som visar upp ett energifyllt spel. 0-3 görs av Sebastian Degeryd i powerplay och det hinner även bli 0-4 genom Samuli Hulkonen innan den första perioden är slut. Hulkonen som från hörn distinkt kliver in och lägger upp skottet i första kryss.

Tätare Thorengruppen

I den andra perioden visar Team Thorengruppen upp ett tätare försvarsspel och det blir spelmässigt jämnare där Thorengruppen sakta närmar sig. Första målet för hemmalaget görs efter 3:10 när även Johan Bergstrand gör mål på första stolpen. Det tilldöms sedan utvisningar, först Team Thorengruppen och 30 sekunder senare Karlstad vilket innebär spel 4 mot 4 vilket passar hemmalaget och Jonas Landström som reducerar till 2-4. Thorengruppen har börjat gå lite högre i sitt försvarsspel och vinner skottstatistiken överlägset med 14-3. Trots det ställning 2-5 efter två perioder då Adam Colling gör sitt andra för dagen.

Historien upprepar sig

Precis som i premiäromgången fortsätter Team Thorengruppen att närma sig. Succéspelaren Victor Nensén gör 3-5 när han vänder upp och trycker dit bollen. Johan Larsson vill också göra avtryck i målprotokollet och gör både 4-6 och 5-6 där 5-6 målet är en riktigt fin passning Adam Kimström som vänder bort försvararen och serverar Larsson på bortre. Kvitteringen kommer sedan till 6-6 och mycket talade för att det likt i premiären skulle gå till förläningen och att Karlstad återigen tappat en stor ledning. Så blev det inte då Adam Colling gör sitt tredje mål i matchen och håller undan och vinner under ordinarie tid med 7-6 till lagets stora glädje. En seger som innebär att Karlstad klättrar upp på säker plats i tabellen.