Pixbo Wallenstam IBK

Kristina Landgren Carestam slutar som klubbchef

Pixbo Wallenstams mångåriga eldsjäl och nuvarande klubbchef Kristina Landgren Carestam slutar som klubbchef för en cheftjänst i det privata näringslivet. - Att jag avslutar min tjänst innebär inte att jag lämnar Pixbo Wallenstam, säger Landgren Carestam i ett pressmeddelande.

I femton år har Kristina Landgren Carestam haft olika roller i Pixbo Wallenstam såsom tränare för både herr- och damlaget, ungdomsansvarig, klubbchef och ungdomstränare. Nu är det klart att Landgren Carestam slutar som klubbchef efter att hon tackat ja till en chefstjänst i det privata näringslivet.

– Jag har fått ett erbjudande att arbeta med ledarskap och utveckling i näringslivet. Det är en spännande utmaning efter att ha varit så länge i föreningsvärlden. Jag kände att nu var det dags för mig att prova något nytt.

Även om Landgren Carestam lämnar rollen som klubbchef kommer hon fortsätta vara engagerad i Pixbo.

– Att jag avslutar min tjänst innebär inte att jag lämnar Pixbo Wallenstam. Jag brinner fortfarande för innebandy och Pixbo Wallenstam i synnerhet, säger Kristina. Jag är redan nu ungdomsledare för flickor 09 och kommer fortsätta jobba ideellt inom föreningslivet.

Ett tungt avbräck för Pixbo Wallenstam då Kristina som tidigare nämnt varit aktiv länge i föreningen och dess utveckling.

– Kristina är ju på många sätt synonymt med Pixbo Wallenstam Innebandy så det blir lite av en omställning för oss alla. Hon har gjort stora insatser för klubben och jag tror hon kommer göra det även i fortsättningen fast i andra roller.

– Styrelsen och Kristina har kommit överens om en mjuk övergång där Kristina gradvis fasas ut från tjänsten samtidigt som en rekryteringsprocess av en ny klubbchef vidtar. Kristina kommer ett inneha sin tjänst säsongen ut, om än inte på full tid, säger Pixbo ordförande Jan Inge Forsberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar