IK Sirius FBC

Täby vann i sudden mot Uppsala

FBC Uppsala hade länge ledningen mot tredjeplacerade Täby och lyckades få med sig en poäng hem till Uppsala. I förlängningen var dock Täby starkast och vann genom mål av Matilda Sjödin. Slutresultat 6-5.

FBC Uppsala imponerade mot Täby och hade ledningen med 2-0 efter den första perioden. Även om Täby kom ikapp i den andra gick Uppsala till pausvila efter två perioden med en 4-3 ledning mot ett starkt Täby som visserligen saknade viktiga spelare som Louise Wickström och Jenny Gustafsson. I powerplay såg Frida Bäfve till att skapa en 5-3 ledning för Uppsala men efter lyckades Täby både reducera och kvittera genom Sara Attermo som visade vägen i slutet av matchen. 5-5 efter full tid gav Uppsala en viktig och välförtjänt poäng. Förlängningen blev dock kortvarig då Matilda Sjödin såg till att Täby fick med sig extrapoängen och förlängde sviten att vara obesegrade på hemmaplan. Mycket var bra i Uppsala och Täbys tränare Lars Jedheim var imponerad, framförallt av FBC Uppsalas målvakt Jennifer Gräll.

– Deras målvakt var i någon form av trans ikväll. Vi har svårt att göra mål och vi skapar fler och bättre chanser ju längre matchen går. Vi fick till ett bättre tryck i den tredje. De är svåra Uppsala. Får de en ledning i matchen så är det svårt att jobba ikapp lag som kontrar och backa hem. Vi fick verkligen slita för att ta två poäng, säger Jedheim till SSLplay efter matchen.

Sara Attermo visade vägen med sina två mål i den tredje perioden.

– Jag vet inte vad som gör att vi inte är med från början. Det är klart att det är bättre att vi tar tag i det från start och det är surt att tappa poäng mot Uppsala men som matchen utvecklar sig ska vi vara glada för två poäng, säger Attermo och fortsätter:

– Upphämtningen vi gör är viktig att ta med oss framåt och att vi hamnar i 2 måls underläge och kan vända. Mot Karlstad går vi ner oss fullständigt men idag tar vi 2 poäng och knyter ihop det.

Även från Uppsalas sida var tränare Marko Palosaari glad för poäng.

– Tjejerna gjorde det jättebra i dag och att ta en poäng borta mot Täby är en liten bonus. Hade vi varit lite mer effektiva i dag så hade det kunnat bli fler, säger Palosaari till UNT.se

Palosaari som i de senaste matchen flyttat ner Agnes Wiklund på backplats vilket har varit ett lyckat drag.

– Det var väl ganska oväntat att flytta ner henne från början, men nu kan jag inte förstå att ingen har tänkt på det här tidigare. Hon var klockren i dag och om jag får bestämma så blir hon kvar som back, säger Palossaari.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar