Foto: Per Wiklund
Landslag

VM-analys & strategiarbete mot 2021 för herrlandslaget

VM-silver i december efter förlust på straffar mot Finland och utgående kontrakt på hela ledarstaben. Arbetet mot 2021 har påbörjats för det svenska herrlandslaget. - Vi håller på att sätta strategin för fyra år framåt, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Efter två raka VM-guld förlorade Sverige VM-finalen i Riga i december mot ärkerivalen Finland. En tung förlust på straffar och en turnering som just nu analyseras.

– Det råder ingen tvekam om att Sverige åker till ett mästerskap för att vinna. Men det är idrott vi håller på med och i en final kan allt hända. Vi fick inte till den fullträff som man behöver för att vinna ett VM. Finland var bättre för dagen men samtidigt är det tight på straffar, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Hur har ni analyserat VM-turneringen? 

– Direkt efter VM så stämde vi av kort med förbundskaptenerna och sen har vi vilat och låtit det sjunka in. I slutet av januari gör vi en större reflektion med ledarstaben i samband med att VM-analysen är klar vilket ger ett objektivt perspektiv.

VM-analysen som görs är ett större dokument där hela VM-turneringen analyseras. Ett arbete som Lindström gör tillsammans med Mikael Karlberg och Patrik Edgren.

Kontrakten på båda förbundskaptenerna går ut i april. Hur arbetar ni med den processen? 

– Hela ledarstabens kontrakt går ut sista april. Det man kan säga är att det är flera delar i det. Jag och Göran Harnesk i en arbetsgrupp jobbar på en strategi för landslagsverksamheten de kommande fyra åren. Det ska bli en kompass för den här tiden i hur vi ska jobba med landslaget. Sen jobbar vi alltid ständigt med utvärdering av vårt eget arbete, förbundskaptener, spelare osv. Men det blir naturligt efter ett VM som är en pinnacle på en tvåårsperiod att göra ett avstamp för nästa period.

Du pratar om en ny strategi och kompass. Kan du säga någon om den i nuläget? 

– Inget än utan den kommer presenteras till er på något sätt. Strategin blir nyckeln för hur vi ska arbeta framåt och den är ganska klar. Förbundskaptenfrågan kommer därefter när strategin är klar. Det är vi som förbereder i nuläget men styrelsen som tar det slutgiltiga beslut.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar