Foto: Martin Sköld
Allsvenskan

Kalmarsund vann rekordmatchen

Nytt allsvenskt publikrekord med 3275 åskådare när Craftstaden mötte Kalmarsund i Allsvenskan Södra. En match där Kalmarsund visade att de är det bättre laget och vann med 9-4. -Vi är ett bättre innebandylag på alla positioner, säger Kalmarsunds lagkapten Johan Wittberg.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Craftstadens IBK
4 - 9(1-3, 1-3, 2-3)
FBC Kalmarsund

Östkustderbyt mellan Craftstaden och Kalmarsund skrev in sig i historieböckerna då det gamla publikrekordet i Allsvenskan krossades från 1610 åskådare till 3275 personer i BE-GE Hockey Arena. En match där mycket handlade det häftiga event som skapats i Oskarshamn

– Det var grymt och ett bra tryck från alla håll och kanter. Jag kan vara berömma arrangemanget, säger Kalmarsunds lagkapten Johan Wittberg till 24kalmar.se 

Andraplacerade Kalmarsund som i senaste matchen vann mot serieledande Jönköping tog taktpinnen från start och gör 0-1 genom backen Gustav Bäckstedt som gör sitt andra mål i Allsvenskan någonsin. Kalmarsund går ifrån till ledning 3-1 efter den första perioden och behåller ledningen till 6-2 efter två perioder.

– Vi är ett bättre innebandylag på alla positioner även om man märker att det satsade och gick för fullt, säger Wittberg.

Crafstaden närmade sig något i den tredje perioden och gick upp till 4-6 efter mål av Filip Stjernberg och Adam Waktel. Närmare än två mål ifrån kom aldrig Oskarshamnslaget och Kalmarsund vann tillslut med 9-4.

– Efter förutsättningarna så gör vi en helt okej match, det blir lite svårt att jämföra med andra matcher på grund av sättet vi tvingas spela. Vi tappar lite i tredje perioden men hämtar upp det bra, säger Kalmarsunds assisterande tränare Håkan Robertson.

Robertsson berömmer lagkapten Wittberg och målvakten Rasmus Abrahamsson.

– Han är fenomenal i närkampsspelet och tillsammans med Rasmus Abrahamsen i målet gör de en kanonmatch. Annars ska hela laget ha beröm för sin kämparanda, avslutar Robertsson.

Det största med matcher var inte segern utan det nya imponerande publikrekordet vilket innebär att den 3 februari 2017 skrivs in i historieböckerna. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar