Foto: Jonathan Rudman
IKSU

Tyresö Trollbäcken åker ur: ”Vi har haft för djupa dippar”

Nykomlingen Tyresö Trollbäcken lyckades inte hålla sig kvar i SSL. 3-13 förlusten mot seriesuveränen IKSU satte spiken i kistan. - Vi hade behövt göra tiderna största skräll för att fortfarande ha chans, säger TTs tränare Bruno Lundberg.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Tyresö Trollbäcken IBK
3 - 13
IKSU

Förlust med 3-13 hemma mot IKSU blev spiken i kistan för Tyresö Trollbäckens chanser till nytt SSL-kontrakt.

– Vi stod inför en jävligt tuff uppgift. Vi hade behövt göra tiderna största skräll för att fortfarande ha chans. Vi hade försökt jobba in att inget är omöjligt och att det är idrott vi håller på med där allt kan hända. Men IKSU är några nummer för stora för oss. Tjejerna ska ha en jävligt stor eloge. Vi slet i 60 minuter och det är inte den är matchen vi bränner SSL-kontraktet, säger Tyresö Trollbäckens tränare Bruno Lundberg.

Vad är det som saknats för att ni skulle klara kontraktet?

– Vi har haft för djupa dippar. Det är inga konstigheter att man får dippar under matcher som nykomlingar men när vi hamnat i dipparna har de blivit alldeles för kostsamma. Vi har inte kunnat ta oss ur tillräckligt snabbt och släppt 2-3-4 mål. Vi gräver för djupa hål på oss själva. Sen är det i de avgörande lägena så har vi inte haft tillräckligt bra egenskaper för att göra mål på våra chanser. Vi går inte chanslösa från matcher men vi hade behövt vara mer effektiva.

Skadan på Lisa Carlsson har haft stor betydelse 

– En stor del som det ser ut just nu och som det känns som många inte trodde skulle vara en stor grej är att vår kapten Lisa Carlsson gick sönder. Det har visat sig vara den kanske största anledningen till att vi inte lyckats spela så pass bra som vi kan spela. Hon har ett stabilt försvarsspel och är en väldigt, väldigt duktig spelförare med ledaregenskaper och allt vad det innebär. Det har varit en stor och kostsam förlust så här i efterhand. Jag som ledare måste bara gå vidare och kan inte lägga för stor vikt i det men det var varit förörande för vårt spel.

Hur ser det ut för din del, har du kontrakt över nästa säsong eller hur går tankarna om framtida tränaruppdrag? 

– Jag har inget kontrakt över nästa år. Jag kör klart med TT här i de två matcher som är kvar och kommer gå hårt för att vi ska avsluta på ett så bra och värdigt sätt. Det är tjejerna värda. De har tränat hårt den här säsongen och utvecklats mycket. Jag hoppas vi kan mobilisera bra kraft. Sen får man se vad som händer, om TT fortfarande är intresserade och om det finns andra intresserade. Det är en öppen fråga och inget jag har funderat på utan det får framtiden utvisa.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar