Övrigt

Världseliten samlas i All Star Games Floorball 

Lördagen den 27 maj kommer flera av världens bästa spelare att samlas i Eriksdalshallen i Stockholm för ett All Star Games Floorball. Anna Wijk, Cornelia Fjellstedt, Alexander Galante Carlström och Mika Kohonen är några av spelarna som kommer vara på plats för att bjuda publiken på underhållning och show.

Idén till ett All Star event har funnits där länge och den 27 maj iår blir det verklighet när Jonas Thomsson samlar innebandyns stjärnor och profiler för en en eftermiddag fylld med show.

– Genom ett All Star event vill vi sätta sporten och dagens profiler i fokus. De gånger vi som sport når ut i mediebruset med toppen av våra spelare är det vid en SM-final eller en VM och då är det på fullt allvar med resultat i fokus vilket är helt naturligt och ska så vara.  Vi vill med All Star games skapa ett forum för spelarna att kunna bjuda mer på sig själva, komma närmare publiken och skapa show. Vi vill vara hjälpa till att skapa ett forum där vi kan ta ut svängarna lite – kanske vi ska testa någon ny regel? Här är ju ett perfekt ställe!. Konceptet är uppskattat i andra sporter och jag tror det kan bli riktigt bra även för innebandyn, säger arrangören Jonas Thomsson.

Hur har reaktionen varit från spelare?

– Det är deras välvilja som driver mig, dom är fantastiska och ser möjligheterna i det här, många vill bidra. Egentligen alla spelarna som jag har pratat med är mycket positiva och vill bjuda tillbaka till fansen. Det blir ju nu i uppbyggnadsfasen såklart en tråkig aspekt i det att vi kan ju inte ha med alla så många duktiga kommer ju inte få plats på planen, men där hoppas jag ju såklart att alla ser resan vi ska göra och det är kul och exakt den känslan vi bygger utifrån att även de som inte kommer vara på planen vill vara delaktiga. Jag är glad om alla kan sluta upp, både spelare och publik och få fram känslan av en dag där vi samlas och verkligen bjuder på varandra och har kul tillsammans.

Vilka spelare kommer vara med? 

– Alla höll jag på att säga, men Anna Wijk, Cornelia Fjellstedt, Emil Johansson, Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström, Mika Kohonen, Mattias Samuelsson, Ketil Kronberg är de som vi presenterar från start. Sen kommer vi bygga på det och släppa fler namn men jag vill ju passa på uppmana alla spelare att ringa in lördag den 27e maj i sin kalender för då ska man ta sig till Stockholm och förgylla eventet med in närvaro hursom! Men närmare eventet släpper vi fler profiler så håll koll på hemsidan och i våra kanaler.

Vad kan vi och publiken förvänta oss under All Star games?

– Ett gäng laddade spelare och profiler som bjuder tillbaka med klass- innebandy, skills competition tävlingar och mer. Vad mer exakt kommer ni  få se på plats och självklart kommer det finnas möjlighet för autografer och selfies med stjärnorna som är på plats kommer jag personligen se till att det bjuds på hahaha, det är det minsta vi kan göra för att ge tillbaka!

Finns det någon möjlighet att följa eventet om man inte kan vara på plats?

– Är man på plats så kommer man få ut mer av eventet. Det kommer dyka upp olika grejer för de som är i hallen. Men för de som inte kan komma kommer det finnas en webbsändning och mer info till det kommer på hemsidan efterhand. Men man ska vara på plats, det är i hallen det kommer dyka upp olika grejer för publiken, säger Thomsson lurigt.

Du nämner just profiler som en viktig del. Varför är det viktigt med tydliga profiler?

– Jag vill att publiken och kidsen ska komma närmare spelarena. Att klubbar, innebandyn i stort och spelarna själva matchar ett kunnande med utstrålning. Kort sammanfattat att få fram spelarna tydligare till publiken och skapa profiler, nu tycker jag att klubbarna har börjat göra ett jättebra jobb med detta men vår lyx är ju att det inte är resultatbaserat så vi kan ju ta ut svängarna mer såklart. Men kan man förstärka sina personliga kvalitéerna både på plan och ur en entertainment vinkel så kan vi lyfta fram profiler ytterligare och det tror jag gör att sporten kan fortsätta växa och utveckla dessa delar av helheten.

Vilken effekt hoppas du att det kan ge på lång sikt?

– Jag hoppas det kan skapa ringar på vattnet. Exakt hur det utvecklas får vi se men min drivkraft och uppgift ser jag i att få det genomfört, att starta någonstans och visa att det faktiskt går utan en utomjordisk budget men med driv, vilja och såklart klubbarnas och spelarnas engagemang och att dom är så positiva till att dra det strå till stacken som dom kan bidra med-det tycker jag är mäktigt. Vi börjar den här resan här och får helt enkelt lära oss på vägen, jag hoppas ju självklart att alla inser vad vi försöker skapa och ser till att bidra med det man kan nu när vi sjösätter detta, om det är att dela ett inlägg, logga in på webbsändningen på eventdagen eller vara på plats i hallen och leva om. Men vi ska också ha med oss och alla ska förstå att det tar tid att bygga upp. Jag är verkligen glad att spelarna vill vara med och börja skapa det här. Jag vill också nämna att vi också förutom klubbar och spelare har massa innebandyadel i personer som jag lärt känna på vägen som stöttar upp runt detta med samma energi och passion, så det är massa innebandyälskare som hjälps åt till att ta nästa steg för innebandyn, säger Thomsson och utvecklar:

– Effekten vi också vill ha ut är att branda spelare ännu mer, både dom själva och vi som jobbar runt innebandyn. Det är några som fattat men fler måste haka på. Tittar vi tillbaka för 10-15 år sedan var vi coola och popsporten som körde sin grej. Vi får inte glömma att vi är lirarna sport. Det är en naturlig del i vår evolution att spelarna blir snabbare, starkare och mer takttiskt kunniga, vilket är ett bra betyg till oss som vill bli proffsigare i vår approach. Detta har skett i alla sporter som är äldre än oss, men dom har också genomgått små regeländringar och modifikationer för att hålla sporten attraktiv, och det är något jag tror att vi behöver vara uppmärksamma på i innebandyn också. Med ett All Star Games kan vi skapa mer roliga situationer och lite show där vi kan fortsätta att ta innebandyn framåt på ett bra sätt, jag är övertygad att vi tillsammans kan få ett till positivt element och samlingsplats för sporten med ett Allstar games, avslutar Thomsson leende och tipsar om att följa All Star Games i sociala medier.

Twitter
Instagram
Facebook

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar