Foto: 24kalmar.se
FBC Kalmarsund DAM

Kalmarsunds tränare slutar

FBC Kalmarsunds tränare Christoffer Suominen slutar som huvudtränare. - Det var ett ömsesidigt beslut att gå skilda vägar, säger Suominen.

FBC Kalmarsund som kommer sluta sist i damernas SSL väljer att gå skilda vägar med huvudtränare Christoffer Suominen meddelar klubben på sin hemsida:

FBC Kalmarsund och Christoffer Suominen har valt att gå skilda vägar. Vi är en resultatorienterad verksamhet och vi har inte uppnått önskade resultat och därför gemensamt kommit överens om att det blir bäst för alla parter att gå skilda vägar.

Givetvis ska inte all skugga falla på Christoffer utan hela organisationen får ta ansvar för resultaten och vi kommer utvärdera detta efter säsongen.

Suominen själv kommenterar till 24kalmar.se:

– Det har växt fram den senaste månaden för min del. Idag (torsdag 16 mars) hade jag ett möte med föreningen och det var ett ömsesidigt beslut att gå skilda vägar. Från mitt perspektiv så behöver jag ett miljöombyte och en ny utmaning, säger Suominen.

Kalmarsund var nykomlingar inför årets säsong har inför sista matchen mot Mora spelat in 4 poäng och kommer åka ur SSL.

– Det är många olika faktorer som gör att man åker ur men som huvudtränare måste jag ta ett ansvar. Vi kommer att utvärdera denna säsongen nu, vilket jag tycker är jätteviktigt, för att se vad man hade kunnat göra annorlunda.

Om Suominen blir kvar i Kalmarsund är oklart. Kalmarsund själva kommenterar på hemsidan:

Vi för en dialog med Christoffer gällande andra uppdrag i föreningen. Hur det blir får framtiden utvisa och skulle vi inte gå en gemensam väg önskar vi honom lycka till med framtida uppdrag! 

Suominen själv vill jobba vidare med innebandy, men om det blir inom Kalmarsund återstår att se.

– Det är ganska ovisst just nu men jag är öppen för förslag. Jag vill jobba vidare med innebandy och om det är med FBC eller någon annan klubb återstår att se. Vi får se vad som händer och sen får jag ta ett beslut när jag känner att det finns något att ta ställning till, avslutar Suominen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar