Foto: Arkivfoto
Malmö FBC

Malmö redo för första slutspelet: ”Vi är inne i det”

Malmö FBC fick kämpa för sin första slutspelsplats till sista omgången. Nu väntar seriesuveränen IKSU i kvartsfinal. - De utger sig för att spela världens bästa innebandy, sen väljer de oss som kom åtta, det var ju modigt av dem, säger Malmös tränare Mikael Jeppsson.

Som åttonde lag tog sig Malmö FBC vidare till slutspel, det första i föreningens historia.

– Väldigt kul. Det är ett kvitto på att vi jobbar i rätt riktning. Det har ju varit det svåra andra året och vi har haft ett ganska tuff år. Ett tag var vi ju 9 poäng ifrån slutspelsplats men vi lyckas knipa en plats och det tyder på styrka. Jämför man med i fjol så är vi ett bättre lag med boll. Vårt försvarspel är också bättre då vi släppt in betydlig färre mål. Det är många punkter som vi höjt oss i, säger Malmös tränare Mikael Jeppsson

Nu väntar IKSU i kvartsfinalserien. Ett IKSU som valda Malmö som motståndare.

– De kommer inte överraska oss anfallsmässigt. Det gör några saker väldigt bra där vi måste bli bättre på att täcka, följa deras bågar osv. Ska vi vinna matchen så måste vi också göra egna mål och sätta våra målchanser.

IKSU vann serien överlägset. Är det en övermäktig uppgift för er? 

– Vi går in med 0-0 och det är ingen som vunnit något. De utger sig för att spela världens bästa innebandy, att de ska till globen, att man ska titta på hur de spelar och sen väljer de oss som kom åtta, det var ju modigt av dem. De har all press att vinna och allt annat skulle vara tidernas största skräll. Men vi känner oss inte slagna på förhand även om uppgiften är monstruös tuff.

Första slutspelet och ni blev klara sent. Har ni kunnat förbereda er? 

– Vi har ju inte haft så lång tid då det blev klart i helgen. Men vi har o andra sidan goda förutsättningar då vi blivit tvungna att spela slutspelsmatcher för att gå till slutspel. Endre, Kalmarsund, Uppsala osv. Det gör att vi är inne i det från början. Sen har vi inte kunnat formtoppa fysiskt. Det gäller att vi njuter också. Vi har lagt ner ett par 100 tusen timmar och vi kan se det som den bästa utbildningen man kan få. Första slutspelet, men vi är redo, avslutar Jeppsson som har full trupp till förfogande förutom Josefine Keller som det är oklart om hon kan komma tillbaka i matchform.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar