DJ18

Innebandyfesten: Telge SIBK – DJ18

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Telge SIBK i DJ18 som ställs emot Rönnby Västerås IBK i sin semifinal.

Telge hamnade i en tight kvalgrupp tillsammans med Trosa Edanö och Nykvarn. Två jämna matcher där man vann båda med uddamålet som kom under matchernas sista tio minuter. Inte helt oväntat var det spelare som Therese Gustafsson och Clara Ekenström som klev fram.

I regionsslutspelet så skulle man först möta Bele Barkarby och Tyresö, där det sistnämnde laget istället drog sig ur. Därmed blev det en enkelmöte mot Barkarby som man förlorade med uddamålet. Tack vare att ”gruppen” bara innehöll två lag så fick man chansen att spela vidare. Dag två så ställdes man mot Täby i semifinal där man till sist vann med stabila 4-7. Ledning hade man tidigt med 1-3 och när My Sjölander gjorde 3-7 ett par minuter in i den tredje perioden så kunde man sedan kontrollera matchen och gå till final. Där väntade Barkarby på nytt, som hade besegrat Trosa Edanö med 6-3 i sin semifinal. På nytt så blev det tight och matchen gick till förlängning där till sist Telges Clara Ekenström gjorde 2-3 och sköt laget till Innebandyfesten.

Telge har mönstrat en relativt liten trupp under kvalet och regionsslutspelet och det är nog inte helt otänkbart att man utökar den något under Innebandyfesten. Spetsen har man i laget i spelare som Forsmark och Gustafsson, men det gäller även att ha en ork för att kunna matcha dessa hårt. Med tanke på den speltiden de även har i klubbens Allsvenska lag så ska det nog inte vara några större problem i slutändan om man håller sig skadefria.

Nu kommer man ställas mot Rönnby som är rutinerade i dessa sammanhang. Rönnby med flertalet spelare som har SSL-rutin från denna säsong lär nog få ha ett litet favoritskap, men Telges spets ska definitivt inte underskattas.

Spelade matcher:

Telge – Nykvarn 3-2
Trosa Edanö – Telge 3-4
Telge – Bele Barkarby 2-3
Täby – Telge 4-7
Bele Barkarby – Telge 2-3

En spelare att följa: 

Therese Gustafsson
En fartfylld forward som i år spelar allsvenskan och varit lika dominant som förväntat efter hennes fina säsong i SSL med Huddinge. Skriver allt som oftast in sig i poängprotokollet och är ständigt ett hot framåt. Tar gärna avslut från olika vinklar, allt som oftast med god utdelning, men har även ett spelsinne som är mer än godkänt vilket gör henne otroligt svårläst.

Bästa poängplockare: 

  1. Therese Gustafsson, 8 mål, 5 assist
  2. Sara Schloning, 1 mål, 6 assist
  3. Clara Ekenström, 5 mål, 1 assist

LÄS OCKSÅ: Intervju med Telges tränare Peter Nilsson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar