Linköping IBK

TV: Spottar Ganevik på Linköpingssupportern? ”Vi tar jättestarkt avstånd”

Mullsjös Kim Ganevik anklagas för att ha spottat på en Linköpingsupporter. Ganevik själv hävdar att han spottar i papperskorgen. Samtidigt tar Mullsjö avstånd. -Vi tar jättestarkt avstånd, säger Mullsjös ordförande Pernilla Bernhardsson till Jnytt.se

Mullsjös Kim Ganevik anklagas efter söndagens kvartsfinal mot Linköping att på vägen ut i spelargången efter matcher ha spottat på en Linköpingsupporter.

– Jag är glad och står och hoppar och skriker. Sen känner jag en vattenskvätt, och har fått förklarat för mig efteråt vad som hände, säger supportern som träffades av loskan enligt till Jnytt.se.

På videon syns det att Ganevik spottar och Jnytt.se har försökt nå Ganevik under dagen för en kommentar. Ganevik själv kommenterade igår på sin twitter att spottloskan är mot de papperskorgar som står framför läktaren.

Mullsjö har agerat och tillsatt en internutredning.

– Vi har tillsatt en internutredning och vi ska titta på det och ta reda på vad som är vad. Jag blir ledsen, alla som jobbar med Mullsjö AIS är ideella och vi jobbar för att det ska bli en bra upplevelse för publik och medlemmar. Vi lägger ner hur mycket tid som helst, och detta känns inte roligt. Vi tar jättestarkt avstånd, betonar Bernhardsson till Jnytt.se 

Händelsen har av en privatperson anmälts till Svenska Innebandybandyförbundet

– Anmälan skickades bara in som ett mejl och uppfyller därmed inte kraven enligt Riksidrottsförbundets regelverk att den ska vara undertecknad med en egenhändig underskrift. Dessutom hänvisar anmälaren till vittnen och JN (juridiska nämnden) vill ha skriftliga vittnesinlagor innan de börjar köra muntliga förhör i ärendet och de väntar vi på nu, säger Linda Noppa är förbundsjurist till Corren.se.

 

 

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar