Allsvenskan

FBC Kalmarsund anställer klubbchef

FBC Kalmarsund som nästa säsong har både herr och damlaget i Allsvenskan anställer Per Viberg som klubbchef.

FBC Kalmarsund anställer Visby IBKs grundare Per Viberg.

– Jag blev kontaktad av FBC Kalmarsund och åkte först hit lite som en artighetsvisit. Men efter man varit här och träffat folket kring föreningen och tagit del av vad man ligger idag inom organisationen blev det spännande. FBC har påbörjat något bra och under dessa veckor har det blivit mer och mer intressant. Det finns mycket spännande att göra organisationsmässigt för att ta oss till SSL samt även detta med arenabygget, säger Viberg i ett pressmeddelande.

Viberg vars anställning i Visby IBK avslutades i januari.

– Som ett led i att vi vill vidareutveckla föreningen, ändrar vi i organisationen och Per kommer i samband med detta avsluta sin anställning, sa Andreas Sallmunds, ordförande i Visby IBK till helagotland.se.

Nu kommer Viberg istället vara anställd i Visbys konkurrent i Allsvenskan Södra FBC Kalmarsund där han kommer arbete heltid med hela föreningen.

– Vi kände att det var rätt läge och lite nu eller aldrig med en sådan här kvalificerad person som Pelle. Vi vill hitta rätt människor och Pelle är verkligen rätt person för att FBC Kalmarsund ska utvecklas och ta ett steg i rätt riktning. Han har en personlighet vi gillar och han har stort kontaktnät samt väldigt kunnig i det han ska göra, säger FBC Kalmarsunds ordförande Ted Linde.

FBC Kalmarsunds damlag åkte den här säsongen ur SSL och herrlaget förlorade playoff 1 i SSL-kvalet. Klubben fortsätter jobba aktivt för att ni högstaligan igen.

– Jag ser fram mot att utveckla marknadssidan som redan är bra. Jag vill också tidigt vara delaktig i vår satsning på herr och damsidan. Vi ska ta vara på de starka resurser vi har och bygga vidare genom att skapa roller. Jag vill att FBC Kalmarsund ska bli Kalmar/Ölands häftigaste förening med allt vad det innebär. Vi har redan anställda och detta ska vi göra starkt och jobba tillsammans för att nå våra mål i FBC, säger Viberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar