Mullsjö AIS

Qvist och Ganevik avstängda under utredning

Mullsjös Kim Ganevik är avstängd under utredning och missar onsdagens kvartsfinal, match 6 i Linköping. Även Linköpings Henrik Qvist som sedan tidigare missar matcher stängs av under utredning med start 30:e mars.

Efter söndagens slutspelsmatch mellan Mullsjö och Linköping har två spelare blivit anmälda till Juridiska Nämnden. Det är Linköpings målvakt Henrik Qvist som fick matchstraff 2 och missar onsdagens semifinal. Quist är även avstängd under utredning från den 30 mars för det knytnävslag han mottade mot Tobias Utterberg. (Den situationen kan du se spelaren ovan)

Även Mullsjös Kim Ganevik har blivit anmäld och stängs av under utredning skriver Svenska Innebandyförbundet på innebandy.se

Mullsjös Kim Ganevik är avstängd under utredning efter en situation som uppstod efter slutsignal i den femte SM-kvartsfinalen mot Linköping. Det innebär att även han missar match 6 i kvartsfinalserien.

Situationen som uppstod och som Ganevik anmälts för är en situation där Ganevik anklagas för att spotta mot Linköpings klack vilket dokumenterades i en film på twitter (se nedan). Något som Mullsjös ordförande Pernilla Bernhardsson kommenterat:

– Vi har tillsatt en internutredning och vi ska titta på det och ta reda på vad som är vad. Jag blir ledsen, alla som jobbar med Mullsjö AIS är ideella och vi jobbar för att det ska bli en bra upplevelse för publik och medlemmar. Vi lägger ner hur mycket tid som helst, och detta känns inte roligt. Vi tar jättestarkt avstånd, betonar Bernhardsson till Jnytt.se 

Redan igår måndag framkom uppgifter om att Ganevik anmälts, men att anmälan inte var fullständig.

– Anmälan skickades bara in som ett mejl och uppfyller därmed inte kraven enligt Riksidrottsförbundets regelverk att den ska vara undertecknad med en egenhändig underskrift. Dessutom hänvisar anmälaren till vittnen och JN (juridiska nämnden) vill ha skriftliga vittnesinlagor innan de börjar köra muntliga förhör i ärendet och de väntar vi på nu, sa Linda Noppa är förbundsjurist till Corren.se.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar