Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

U19-landslagsman till Visby

Visby IBK har skrivit kontrakt med U19-landslagsmannen Kasper Broby.

Visby IBK har gjort klart med U19-landslagsmannen Kasper Broby de senaste säsongerna spelat i RIG Umeå där han studerat på innebandys riksidrottsgymnasium. Nu byts division 1 till Allsvenskan och Gotland. Kontraktet är skrivet på 2 år.

– Steget från division 1 till allsvenskan känns bra. Att gå direkt till SSL känns som ett stort steg. Framför allt fysiskt och jag är inte så stor. Det och att Visby verkar vara en fantastisk förening. Jag tror det här blir bra för min utveckling, säger Kasper Broby.

Visby IBK är självklart nöjda över att ha lyckats knyta till sig U19-landslagsmannen.

– Det här är en spelare som vi haft span på en längre tid så visst känns det fantastiskt att få hit honom. Kasper har förutsättningar som krävs för att bli en A-landslagsspelare framöver, säger Joakim Bandholtz, sportchef i Visby IBK till helagotland.se.

Säsongen som varit har Broby gjort 31 mål på 21 matcher i division 1 och även gjort sju mål på fem matcher i U19 landslaget. Under Euro Floorball Tour utsågs Broby till turneringens bästa forward.

I maj kan kan Broby finnas med i den trupp som spelare U19-VM i Växjö.

– Det var roligt att det gick så bra. Jag hoppas att jag blir uttagen till VM också. Det är en mäktig känsla att spela för sitt land. Det vore en dröm att spela ett VM säger han.

LÄS OCKSÅ: Visbys nya huvudtränare

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar