Foto: Hasse Klang
Allsvenskan

Örebro Innebandy värvar från lokalkonkurrenten

Nyblivna SSL-laget Örebro Innebandy har gjort sitt första nyförvärv till kommande säsong i SSL. Det är David Palm från lokalkonkurrenten Lillån som värvas.

I lördags kvalade Örebro Innebandy upp till SSL. Bara två dagar senare har de gjort klart med första nyförvärvet. Det är backen och lokalkonkurrenten Lillåns lagkapten David Palm som värvas.

– Det är en spelare som vi pratat med under flera år, men det har aldrig riktigt passat att han kommit över. Och även den här gången var vi lite osäkra: Han åkte på en korsbandsskada förra våren och missade större delen av den här säsongen och vi var oroliga för hur han skulle fixa comebacken. Men han har gjort det med bravur och är minst lika bra som tidigare, säger Erik Eskils, en del i Örebros sportgrupp till na.se.

David Palm varit lagkapten i det Lillån som åkte ur Allsvenskan Södra säger såhär om övergången.

– Jag hade förmodligen valt Örebro även om de varit kvar i allsvenskan. Nu blev det en jäkla bonus med SSL som varit en dröm sedan man var liten.

Den här säsongen gjorde Palm 2 mål och 2 assist i Lillån efter att han kommit tillbaka från en knäskada.

– Örebro har sagt att de värvar mig som spelande back och att det är en jäkla bonus att jag är defensivt stark och stor och tung att möta också. Och även om de inte har någon tränare än som kan avgöra hur jag ska användas så känns det bra att de tänker så eftersom det är roligare att vara spelande än att bara jobba defensivt, säger han och fortsätter:

– Jag vet att det kommer bli sjukt tufft. Det är världens bästa liga och det kommer bli jäkligt tufft för Örebro att etablera sig. Men staden ligger bra geografiskt och jag tror att den är redo för ett lag i SSL. Jag själv vill givetvis spela mot SSL:s bästa linor, mot Enström och grabbarna, både offensivt och defensivt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar