Foto: Felicias Sportfoto
DJ18

Guide Innebandyfesten: Rönnby Västerås IBK – DJ18

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Rönnby Västerås IBK DJ18 som i semifinalen möter Telge. - Vi har minst två stycken fulla femmor som på ett eller annat sätt provat och spelar/spelat med SSL laget, säger tränare Jimmy Gunnstedt.

Rönnby har verkligen under de senaste säsongerna varit en maktfaktor på DJ-sidan där man nått Innebandyfesten i dubbla klasser under de tre senaste säsongerna. Det som dock är anmärkningsvärt är att man aldrig lyckats ta guldet utan det har slutet med silver eller bronspengar. Revansch i år mån tro?

Rönnby hamnade i kvalgrupp sju mot bland annat Nacka Wallenstam. Det var dock Vendelsö som inledde den gruppen med att slå just Nacka och när istället Rönnby skulle möta Nacka så var det kniven mot strupen för Stockholmslaget. Matchen blev tight, men Rönnby vann till sist med 1-2 efter två poäng av SSL-meriterade Izabelle Rydell bland annat och när man sedan mötte Vendelsö i gruppfinalen så körde man över laget totalt och vann med hela 10-0.

I regionsslutspelet blev det tuffare när man begav sig till Göteborg och Mölnlycke. Karlstad med en stark trupp bjöd på tufft motstånd och höll nollan i nästan två perioder, men till sist kom 0-1 i slutet av den andra perioden och matchen slutade till sist 0-3. I match två mötte man Lindome som hade förlorat sin första match mot Karlstad. Där gjorde man processen kort och vann till sist med hela 8-1 där Izabell Roos fortsatte att panga in mål.

När man sedan dag två gjorde upp om platsen till Innebandyfesten så blev Kumla första nöten att knäcka. Trots 0-1 underläge så kunde man via fyra raka mål vända och vinna matchen där Frida Eklund stod för ett äkta hattrick varav två mål kom i den sista perioden. Något oväntat kanske så blev det Karlstad i finalen som hade slagit ut Pixbo i sin semfinal. Pixbo som även denna säsongen mönstrade ett otroligt starkt lag, men som fick se sig slagna av Karlstad med 4-6. Även denna matchen lagen emellan blev jämn och långt in i den tredje perioden var ställningen 2-2. Det var först när klockan stod på 19.13 som Lisa Söderlund gjorde det viktiga 3-2 målet innan Izabelle Rydell punkterade matchen ett tjugotal sekunder senare vilket såg till att Rönnby på nytt kvalificerade sig för Innebandyfesten.

Som det nämnts ovan så har Rönnby en fin tradition och man fortsätter att hålla den vid liv. I truppen finns spelare som fått förtroende i årets SSL och kan bidra med otrolig spets. I princip samtliga spelare har även varit i denna sitsen förut och den rutinen kan bli viktig. Nu ställs man mot Telge i sin semifinal i Uppsala och kan man få bra koll på Therese Gustafsson och Felicia Forsmark så har man stora chanser att nå finalen och kanske sitt första guld.

Spelade matcher:

Nacka Wallenstam – Rönnby 1-2
Rönnby – Vendelsö 10-0
Karlstad Ungdom – Rönnby 0-3
Rönnby – Lindome 8-1
Rönnby – Kumla 4-1
Rönnby – Karlstad Ungdom 4-2

En spelare att följa: 

Izabell Rydell – Finns oerhört många att välja på i detta talangfulla gäng, men Rydell är alltid sevärd. Bemästrar flera olika positioner och spelar alltid med en härlig fart och intensitet oavsett vart hon hamnar på planen. Fin teknik och ett ständigt hot. Framtidslöfte som fått prova på SSL som även har speltid i damallsvenskan i fotboll. Imponerande!

Bästa poängplockare: 

  1. Izabelle Roos, 8 mål
  2. Izabelle Rydell, 4 mål, 4 assist
  3. Lisa Söderlund, 5 mål, 2 assist

Jimmy Gunnstedt, laget tränare, säger följande:

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten? 

– Med bra utbildning till tjejerna och duktiga ungdomsledare.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Vi har minst två  stycken fulla femmor som på ett eller annat sätt provat och spelar/spelat med SSL laget + många av tjejerna har erfarenhet av finalmatcher från div turneringar.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Stimulerande med att få möta de bästa.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Jonna Sjöberg och Izabelle Rydell.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen? 

– Ja, man ser att utvecklingen har gått framåt taktiskt. Spelförståelsen har utvecklats.

LÄS OCKSÅ: Spelprogram Innebandyfesten

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar