Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Bele Barkarby IF – JAS DJ

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Bele Barkarby IF som möter Dalen/RIG Umeå, Nacka Wallenstam och Lockerud Mariestad i grupp A. - Lite kul att det blev fyra stycken grupp ettor som spelar i samma grupp, säger lagets tränare Sten Enerstad.

Förra året hade Barkarby ett lag med på Innbandyfesten. Dock inte i JAS-klassen utan i DJSM, där klubbens vassa 97.er var högst bidragande. I finalen dock där det blev förlust mot RIG, så bestod drygt halva truppen av spelare födda 1999, som redan då var inblandade i flera av målen. Dessa tjejer födda 1999 hade även vunnit sin JAS-grupp, men då var det Karlstad som blev för svåra i playoffen.

I år hamnade man i C-gruppen med lag från Västmanland och Värmland istället, för att jämföra med fjolårets ”Stockholmsgrupp”. Sett till den föregående säsongen med många rutinerade spelare som även har SDF-SM meriter på sitt CV, så skulle det tidigt märkas att man var ett lag att räkna med även denna säsongen. Man gick igenom gruppspelet med enbart segrar och tuffast motstånd bjöd Skoghall på, där man vann med 5-4 efter ett powerplaymål i matchens slutskede. I övrigt så är det segrar med många mål om vartannat och man sattes nog aldrig riktigt på prov ordentligt i gruppspelet, undantaget då Skoghall och kanske Rönnby.

Med enbart 27 insläppta mål så kan man uppvisa ett fint snitt där och även framåt har gjort drygt 30 mer mål än lag nummer två, som är Rönnby.

I playoff fick man fördelen av att spela på hemmaplan och där möta Nykvarns IF, som kom trea i sin grupp. Att man efter gruppspelet fick bära favoritskapet var ingen hemlighet, men när Nykvarn gjorde både 0-1 och 0-2 i den första perioden började nog många undra. I den andra perioden vände man dock på steken till 3-2 och i den sista perioden så kunde Ebba Kronwall göra periodens enda mål som betydde slutresultat 4-2, där Bele även kostade på sig att gå mållösa i ett powerplay.

Om det var tufft i playoff, så lär det bli tuffare i Uppsala. Speciellt sedan det blev klart att man hamnade i samma grupp som Nacka, Lockerud och Dalen/RIG, matcher som alla smäller högt och som lär bli otroligt sevärda. Får man allt att falla på plats, så är man absolut ett lag att räkna med som kan gå till semifinalerna och även slåss om guldet.

Fakta:
Placering i gruppen: 1:a i grupp C
Poängsnitt: 3 poäng/match
Bästa poängplockare: Nathalie Holmberg, 15 matcher, 22 mål, 10 assist
Mest mål: Nathalie Holmberg, 22 mål
Mest assist: Denise Funcke-Hägerstrand, 18 assist
Mest utvisade spelare: Virve Bjerkefeldt, 4 minuter

En spelare att följa: 

Virve Bjerkeldt – Att laget släppt in få mål är ingen slump med tanke på att man har en riktig ledargestalt längst bak. Har trots sin ålder fått känna på seniorspel under flera säsonger och gjort två SDF-SM. En back med ett rejält spel och som har en bra blick för spelet. Står för en del poäng, men tar även en del utvisningar och är knappast den som backar undan när det smäller rejält.

Lagets tränare, Sten Enerstad, säger följande: 

Varför har just ni tagit er till Innebandyfesten?

– Vi har spelat stabilt hela säsongen och kommit väl förberedda till alla matcher.

Vilka styrkor har ni som lag som ni kommer visa upp?

– Till största delen är vi ett spelande lag som gillar att spela offensiv innebandy och behålla bollen inom laget.

Hur ser ni på konkurrensen från de andra lagen?

– Lite kul att det blev fyra stycken grupp ettor som spelar i samma grupp. Naturligtvis jättesvårt att sia om utgången men vi tror att vi har stor chans att komma vidare till finalspelet och där kan allt hända.

Är det någon spelare som är värd att titta lite extra på?

– Titta gärna på hela laget. Det finns väldigt många som kan utmärka sig och jag har svårt att nämna några namn. Annars blir det många som ska nämnas.

Ser du att innebandyn i just er klass har gått åt något speciellt håll den här säsongen?

– Känner mest att tjejer blir uppflyttade till seniorlag tidigt och att det inte alltid man får möta det bästa laget för några saknas. Skulle vilja att JAS:n prioriteras bättre då det finns mycket utveckling att hämta där.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar