Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: Lockerud Mariestad – JAS DJ

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med Lockerud Mariestad som möter Dalen/RIG Umeå, Nacka Wallenstam och Bele Barkarby i grupp A.

Det var ett par år sedan sist, men nu har Lockerud äntligen lyckats ta sig till Innebandyfesten igen. Säsongen 10/11 tog man ett silver och ytterligare ett par år tidigare så blev det ett brons, dock i olika klasser.

Förra året spelade man i något av dödens grupp med starka lag som Rönnby, Karlstad och Hagfors, föreningar som alla hade/har starka kullar med spelare födda 1998/1999. Till sist var man dock bara ett poäng ifrån att nå slutspelet, men där Karlstad blev laget som tog tredjeplatsen och till sist tog sig till Innebandyfesten. Kullen med spelare födda 1999 man har nu, den är stark och den har man väntat på att den ska leverera ordentligt som nu, som även kompletteras med bland annat en av Sveriges bästa 00:er, Ellen Nyman.

Det här året hamnade man istället i en annan geografisk grupp, nämligen den som sträckte sig neråt landet mot områden som Göteborg och Jönköping. Man hamnade i E1-gruppen som innebar dubbelmöten mot lagen där, samt enkelmöten mot lagen i grupp E2, vilket gjorde att man även fick möta ett lag som Warberg. Till sist landade man på 16 spelade matcher, med 43 inspelade poäng.

Enda plumpen man åkt på var just mot Warberg på hemmaplan, där man förlorade med 3-4 efter att man vaknat sent och reducerat. Laget andra poängtapp kom borta mot Pixbo där det slutade 4-4, men i övrigt har man imponerande resultat som t.ex. 1-8 borta mot Lindome och dubbla segrar mot Hovslätt. Med hela 13 poäng ner till tredjeplacerade Pixbo, så var man dock långt ifrån att missa slutspelet i slutändan och det någorlunda förväntade favoritskapet man hade på sig från start, det levde man upp till.

I playoffet så ställdes man mot Backadalen/Surte på hemmaplan, ett lag som höll till i E2-gruppen och som man därmed mötte på hemmaplan en gång under vintern. Då blev det seger med 5-1 till slut, men denna gången blev siffrorna större. 4-1 ledning efter första blev dock 4-3 i den andra, men efter att ha klarat av ett boxplay på fem minuter och samtidigt gjort ett mål där, så fick man energi och gick upp till 8-3 efter två perioder. I den tredje utnyttjade man ett powerplay tidigt och till sist vann man med hela 11-4 vilket imponerar och just offensiven har varit vass under gruppspelet med 136 gjorda mål totalt. Det som också imponerar är att nästintill alla spelare som var uppskriva i playoffmatchen, även har registrerats för matcher i Allsvenskan där ett par av namnen även är tongivande.

När väl gruppspelet till Innebandyfesten lottades så jublades det nog inte i Mariestad. A-gruppen är tuff med motståndare som Bele Barkarby, Nacka och Dalen/RIG, men samtidigt så är detta en otroligt stark kull och ska man gå hela vägen ska det vara läge i år. Lagets motståndare jublade nog inte särskilt högt över att möta just Lockerud heller.

Fakta:

Placering i gruppen: 1:a i grupp E1
Poängsnitt:
Bästa poängplockare: Klara Loneberg, 17 matcher, 43 mål, 32 assist
Mest mål: Klara Loneberg, 43 mål
Mest assist: Klara Loneberg, 32 assist
Mest utvisade spelare: Wilma Lundin, 13 minuter

En spelare att följa: 

Klara Loneberg – Omöjligt att blunda för spelaren som verkligen mosat in poäng, både i JAS, men även i Allsvenskan där hon gjort totalt över 50 poäng. Besitter allt som behövs för att bli en elitspelare och om hon bara vill, så spelar hon SSL inom några år. Har en bra fart i allt hon gör, men kombinerar det med en bollkontroll och känsla vilket imponerar. Enormt farlig i offensiva tredjedelen och kan göra mål på alla sätt och vinklar. Att hon även står för såpass många assist gör att verktygslådan blir än större.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar