Foto: David Rönnblom
Innebandyfesten

Guide Innebandyfesten: RIG Umeå IBF – JAS HJ

Guide inför Innebandyfesten 2017. Här med RIG Umeå IBF som möter Sirius, Lockerud Mariestad och Hovslätt i gruppspelet.

Sedan säsongen 13/14 när man tog ett guld, har medaljerna uteblivit. 14/15 blev det respass innan Innebandyfesten när man förlorade mot Huddinge och förra våren så kunde man inte få ut max under varken gruppspel eller placeringsmatcher i Växjö.

Till den här säsongen så försvann spelare som Daniel Sonidsson, Axel Wallgren, Ludwig Svensson och Tim Nyh bland annat. Tillkom gjorde Hampus Ahrén, Albin Hedstål, Victor Wettergren, Simon Westgärds, Tim Gingborn, Gustav Wadell, Fabian Lindbäck och Erik Roos, några av Sveriges mest talangfulla spelare födda 2000.

Man hamnade som vanligt i A-gruppen och med tanke på att Gamla Stan bland annat hade tappat en stark kull, så var RIG favoriter. Tuffast i de första omgångarna blev det i derbyt mot Umeå City, där man till sist vann med 3-2 efter en tight match. Inte ens ett duktigt lag som Sundsvall har kunnat stå upp och förlorade med hela 11-0 in sin första match mot RIG, där det i returen blev 9-2. Inte helt oväntat så var det City som bjöd på bäst motstånd även när serien vände och i returen blev det visserligen vinst för RIG, men en tuff fight som slutade 4-2 till sist. RIG gick därmed obesegrade genom gruppen och tog 12 av 12 möjliga segrar.

I playoff ett så tog man emot Bele Barkarby, där ett par spelare födda 2000 i varje lag, bärgade ett guld i SDF-SM tillsammans för några månader sedan. Nu ställdes man istället mot varandra där hemmalaget visade att man var både ett och två nummer större. Matchen slutade 10-1 till sist och gästerna var aldrig nära, där RIG gick upp till 4-0 redan efter den första perioden.

I playoff två skulle det bli tuffare. KAIS Mora väntade på bortaplan, ett lag som hade vunnit sin grupp och sedan slagit ut Djurgården. Där var det först i den tredje perioden som RIG kunde rycka åt sig matchen när Victor Wettergren med två snabba mål, såg till att ge laget en tremålsledning som man sedan kunde hålla in i mål, där matchen slutade 4-7.

Sett till gruppen man lottats in i, i Uppsala, så räknar nog många RIG som favoriter och att nå semifinalen, det tror nog de flesta att RIG kommer göra med sin spets och bredd.

Fakta:
Placering i gruppen: 1:a i grupp A
Poängsnitt: 3 poäng/match
Bästa poängplockare: Lukas Sjöblom, 23 mål, 5 assist
Mest mål: Lukas Sjöblom, 23 mål
Mest assist: Hampus Ahrén och Albin Hedstål, 20 assist
Mest utvisningsminuter: Hampus Ahrén, 16 minuter

En spelare att följa: 

Filip Björk – Centerspelaren har en sista chans att leda sitt lag till ett guld. Med meriter från U19 och högklassiga prestationer i division 1 så har han potentialen att fixa det. Duktig åt båda håll, fint flyt i sitt spel och ett vasst spelsinne vilket ger honom många passningspoäng. Ska vara en pådrivare och ledare.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar