Innebandyfesten

Linköping vände och vann: ”Får en riktig utskällning”

Linköping som förlorade första gruppspelsmatchen låg under efter den första perioden. Sen kom vändningen till en klar seger mot Salem.

Linköping förlorade den första matchen i gruppspelet mot Jönköping och mot Salem fick Linköping sämsta möjliga start när Salems Ossian Hermansen gav laget ledningen redan efter 17 sekunder. En ledning som utökades till både o-2 och 0-3. Sista målet av Kevin Haglund. Salem inledde klart bäst där målvakten Oskar Karlsson gjorde flera fina räddningar. Linköping var inte nöjda med sitt spel första 20.

– Vi får en riktigt utskällning. De spelar man man och det kändes inte som vi löste det spelet. Vi sa att vi skulle slå mer långbollar och jobbar mer en mot en, säger Linköpings Oskar Hovlund om den första perioden.

I den andra perioden kom vändningen för Linköping när en annan Oskar med Seth i efternamn reducerade till både 1-3 och 2-3. Linköping fortsatte att sätta upp passningstempot och lyckas flera gånger spela förbi Salems försvar. Oskar Hovlund som spelade center skulle även han göra mål, 2 närmare bestämt när Linköping till slut vann med klara 7-3.

– Vi börjar lite lite, vi släpper loss lite och la långbollar. Sen fick hål på målvakten och då kändes det som att det rann in några bollar, säger Hovlund och berättar om det spel Linköping vill spela.

– Vi vill helst vara det bollförande laget. Bra defensiv, mycket skott, fysiskt spel nja. Men helst vara det bollförande laget.

 

Se hela intervjun med Oskar Hovlund i spelaren ovan

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar