Innebandyfesten

Över 800 personer såg Sirius gruppfinal

Över 800 personer på läktaren i sista gruppspelsmatchen för Sirius JAS-lag som tagit sig vidare till semifinal. - I andra perioden lyfte vi oss rejält, kliver upp till 4-3 och gör fyra raka. Tungt att det blev lika till slut, säger Sirius lagkapten Andreas Lundell.

Gruppfinal för Sirius mot RIG Umeå inför över 800 personer blev en fartfylld match där RIG gick ifrån till en 3-0 ledning. Sen skulle hemmapubliken bjudas på en imponerande upphämtning när Sirius i den första perioden reducerade till både 1-3 och 2-3. En upphämtning som fortsatta i den tredje perioden när lagkapten Andreas Lundell både kvitterade och gav Sirius ledningen med 4-3. Ett resultat som om det skulle stått sig inneburit att Sirius skulle vinna gruppen.

– Vi börjar ganska dåligt. Men i andra perioden lyfte vi oss rejält, kliver upp till 4-3 och gör fyra raka. Tungt att det blev lika till slut, summerar Sirius lagkapten Andreas Lundell och förklarar upphämtningen:

– Vi visste att RIG skulle komma med sin man man press över hela planen men vi visste inte hur vi skulle lösa det. Men sen, inom varje femma så tänkte vi ut någonting som vi kände att vi var starka på. Det var när vi började göra det som vi klev in i matchen och började hänga in lite bollar.

Med en och halv minut lyckas RIG Umeå kvittera och denna jämna och välspelade gruppfinal slutar 4-4 vilket innebär att RIG Umeå tar gruppsegern på målskillnad framför Sirius.

Över 800 personer på läktaren imponerar och gav ett bra stöd till Sirius som spelar på hemmaplan.

– Det är jättebra. Vi har haft det hela året egentligen, med bra publiktryck. Det är jättekul att det kommer så mycket folk.

Se hela intervjun med Andreas Lundell i spelaren ovan

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar