Innebandyfesten

TV: Stort jubel när JIK lyfter pokalen

Nytt SM-guld för JIK i JAS HJ. Se glädjen vid slutsignalen och när lagkapten Noah Skogward lyfter pokalen.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IBK Dalen

Suddenvinst för Jönköping

Säsongens första avgörande i spel 4 mot 4 när Jönköping vann över Dalen.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:00
Jönköpings IK
4 - 3(1-0, 1-3, 1-0, 1-0)
IBK Dalen

Nykomlingen Jönköping med en seger och 3-4 förlust mot Endre i bagaget inför matchen mot Dalen inledde målskyttet med 1-0 genom Alicia Zälle i en första period som speglades av bolltapp och ostrukterat spel.

– Det känns lite hawaii och inte riktigt kontrollerat. Det gäller att vi tar tag i bollen och spelar det spelet som vi kan, sa Dalen Caroline Stattin efter den första perioden.

Jönköpings ledning byttes i den andra perioden till underläge 2-3 efter att Dalen mycket framgångsrikt förvaltat två powerplay där Frida Eriksson stod för målskyttet. Visst övertag även spelmässigt för Dalen i den andra perioden som hade 13 skott på mål.

– Första två perioderna vet jag inte vad vi sysslar med om jag ska vara ärlig. Jag tycker inte alls att vi kommer upp i någon nivå och vi spelar alldeles för svårt. Att vi bara hade 1 boll upp efter två perioder var en bra utdelning för oss. I tredje gick vi ner på folk för att bygga upp energi igen. Vi pratade också om att ta ett byte i taget och gnugga oss tillbaka i matchen, säger Jönköpings tränare Robert Nordlund.

Ett bättre Jönköping skapade flera chanser i den tredje perioden och kvitterade till 3-3 genom Sofie Claesson vilket också stod sig perioden ut vilket innebar att säsongens första spel 4-4 i sudden death väntade. En ny spelform för säsongen.

– Vi har ju tränat 4-4 mycket redan förra säsongen i träningssyfte för att ha ordentlig puls på träning. I år mer för att förbereda oss för att det kan komma i match. Jag tycker att vi hade en bra känsla inför sudden och sa att när vi har bollen så går vi för det, säger Nordlund.

50 sekunder tog det för Jönköping att avgöra i förlängningen och det var 17-åriga Cajsa Elm som gjorde avgörandet fin framspelad Kajsa Reinegård. 17-åriga Elms femte mål för säsongen.

– 17 år gammal och ligger topp 5 i poängligan. Fortsätter hon så här så är hon med i racet om årets rookie, säger Nordlund

Två vinster och en knapp förlust mot Endre. Hur ser du på inledningen av säsongen? 

– Jag tycker att vi värda en poäng mot Endre i fredags också. Men ser man till helgen i sin helhet så skulle vi kanske ha haft 3 poäng men fick 2. Men att som nykomlingen har 1 förlust på 3 matcher ska vi absolut inte vara missnöjda med. Samtidigt känner vi att det finns mer att ta av. Det känns mycket spännande inför fortsättningen, avslutar Nordlund.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Highlights Jönköping-Dalen

Se målen från matchen Jönköping-Dalen. Slutresultat 4-3 efter förlängning.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Endre IF

TV: Highlights Jönköping-Endre

Se målen från matchen Jönköping-Endre. Slutresultat 3-4.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: ”Våra toppar är jättebra och våra dippar är jättelåga”

Jönköpings tränare Niklas Pålsson summerar premiärmatchen för SSL-nykomlingen Jönköping.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Jönköpings IK Herr

Målfyrverkeri i premiären i ett fullsatt Nyhemshallen

Ett effektivt Mullsjö gick ifrån till 5-0 ledning i början av andra perioden och höll undan i premiären mot Jönköping.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 20:00
Mullsjö AIS
9 - 6(3-0, 4-3, 2-3)
Jönköpings IK

Fullsatt derby och premiärmatch i herrarnas SSL när topptippade Mullsjö AIS tog emot SSL-nykomlingen Jönköping.

1870 åskådare fick se Kim Ganevik göra säsongens första mål. Ett mål som följdes upp av ytterligare två av Mullsjö i den första perioden där skillnaden var att hemmalaget satte sina chanser i en övrigt jämn inledning på matchen.

– Första 10 skapar vi extremt mycket lägen och trycker på bra men vi får inte dit bollen. Det är lite surt för man behöver det för att självförtroende och ett kvitto på att man gör det bra. Men vi hade lite problem med deras riktiga förstafemma om man säger så med Gillek, Tarenius och Kasper och dem. De var duktiga på att överbelasta på oss. Den hade vi problem med och den försökte vi stänga, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson efter den första perioden.

Hattrick av Nygårdh 

Mullsjö fick en kanonstart på den andra perioden med mål redan efter knappt två minuter av Johan Nygårdh. En ledning som utökades till 5-0 strax efter och Jönköping tog timeout. Efter 7:41 skulle Jönköpings första mål i årets SSL göras av nyförvärvet Jesper Ekström. Hans första av tre mål i matchen. Mullsjös fortsatte sitt övertygande spel och svarade direkt med 6-1, återigen Johan Nygårdh som fullgjorde sitt hattrick. Med mer boll och bättre utdelning hämtade Jönköping upp till 7-3 efter två perioder.

– Jag tycker ändå vi studsar tillbaka ganska fin och tar tag i grejerna igen, säger Kim Ganevik.

Mullsjö höll undan

Jönköping var fortsatt pigga i den tredje perioden och kom som närmast till tre måls underläge 8-5 efter mål av Martin Glimberg. Mullsjö höll undan och vann derbyt med 9-6.

– Det blir inte mycket bättre än så här. JIK snackade mycket innan om att vi skulle bli chockade osv innan men det funkar inte så. Men vi vet att de är ett bra lag och att de är spelskickliga. Vi gör en fin match och det är skönt att vinna. Det var länge sedan man spelade derby så det gör det riktigt skönt, säger Kim Ganevik.

Jönköpings tränare Niklas Pålsson hittade en del ljusglimtar från premiären.

– Det är blandat. Man är aldrig helt nöjd när man förlorar. Men topparna är jättebra, spelet med boll stundtals otroligt bra och bra överbelastningar där vi är tunga på bollen, bättre än vad nykomlingar normal där vi kan trycka ner de ganska djupt. Det som är surt är att vi ger de tre raka där vi bjuder rakt upp i mitten. Vi måste sluta med det och det är upp till grabbarna att ta tag i det, säger Niklas Pålsson.

TV: Niklas Pålsson summerar SSL-premiären för JIK

TV: Kim Ganevik efter derbysegern

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel