Rönnby IBK

Poängstark forward till Rönnby

Rönnby Västerås har gjort klart med Angelica Nordfelldt som slutade tvåa i allsvenskan västras poängliga.

Rönnby Västerås förstärker laget till kommande säsong med forwarden Angelica Nordfeldt från Västra Mälardalen IB. Nordfeldt som kom tvåa i Allsvenskan Västras poängliga med 24 mål och 21 assist. Nordfelt gjorde även 1 mål och 2 assist i Västra Mälardalens kval till SSL.

– Vi tror mycket på Angelica! Hon har utvecklats mycket i en spelledande roll, senast i Västra Mälardalen som kvalade till elit i en direkt avgörande match mot Jönköping. Hon har en stark fysik, är mogen, snabb tvåvägsspelare med bra skott och fin känsla för var målet är beläget! Hon är redo för att visa sin kapacitet i SSL där hon redan testat på spel i Västerås IB samt i Sala. En person med fina ledaregenskaper på plan och vid sidan av denna. Vi vill också tacka Västra Mälardalen och övriga föreningar i länet som bidragit till hennes utveckling, Bo Hägglöf Sportchef i Rönnby Västerås till Rönnbys hemsida.

Angelica Nordfeldt själv kommenterar valet att byta från allsvenskan till SSL och Rönnby:

– Det känns rätt i tiden att välja Västerås Rönnby. Jag har fått en bra grund i allsvenskan men nu är det dags att ta steget upp i SSL igen för att utvecklas ytterligare. Jag ser fram emot att få mäta mig mot tuffare motstånd, ett snabbare spel och tempo. Mina ambitioner inför säsongen är att fortsätta utveckla den roll jag växt in i, att vara en ledare både utanför och på planen. Sen att även försöka upprätthålla poängskörden jag hade från denna säsong. Jag ser fram emot att få komma in i laget och lära känna tjejerna och alla runtomkring. Det kommer bli grymt, säger Nordfeldt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar