Allsvenskan

Örebro värvar poänggörare från Lillån

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy gör sitt andra nyförvärv från lokalkonkurrenten Lillån när Daniel Hellqvist värvas.

 

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy gjorde tidigt efter SSL-avancemanget klart med David Palm från Lillån. Nu värvas nästa spelare från Örebrokonkurrenten i form av poänggöraren Daniel Hellqvist.

– Det har väl tidigare varit som att gå från AIK till Djurgården, på något sätt otänkbart. Men det är klart att spel i SSL lockar före spel i division 1, säger sportgruppens Erik Eskils i ett pressmeddelande och utvecklar:

– Daniel har faktiskt spelat för Örebro innan han gick till Lillån så vi ser det mer som att han kommer hem igen. Vi har haft Daniel i vår planering under flera år men det har inte riktigt varit läge för någon av oss att ta klivet och realisera något.

Daniel drog ett tungt lass i Lillån den gångna säsongen genom att producera 48 poäng för den degraderade klubben. Örebro får nu en riktigt erfaren poängmaskin.

– Det är ju framförallt hans spets man älskar. Han har redan visat på träningar hur livsfarlig han är, han hotar från alla möjliga lägen. Och det är klart att många klubbar i SSL och Allsvenskan skulle vilja ha en sådan spelare, det är ju dem man vill se i sitt lag och inte ha på andra sidan. Jag tror att oavsett om man hejar på Örebro eller Lillån så vet jag att det finns många som vill se vad Daniel kan ställa till med i SSL, vi är väldigt tacksamma för att han åter är i vår tröja, säger Eskils.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar